Ögonmottagning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Trelleborg Lasarettet
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du för att undersökas och behandlas för en ögonsjukdom eller problem med ögonen. Det kan till exempel vara glaukom, efterstarr, synförändringar, skelning, dubbelseende och medicinsk retina. Hit kommer också du som behöver hjälp akut för allvarliga ögonproblem.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egen vårdbegäran, via våra e-tjänster eller blanketten nedan.

Det kan också vara en optiker som skriver en remiss till oss. Vi tar även emot barn som behöver göra fler undersökningar efter ett syntest hos skolsköterskan eller en barnavårdscentral.

Egen vårdbegäran för utskrift

Ditt besök hos oss

Du får gärna ta med dig en närstående till ditt besök hos oss, men vi är tacksamma om du bara tar med dig en person.

Ta med dig

  • din legitimation
  • en lista över mediciner som du tar
  • eventuellt högkostnadskort eller frikort
  • glasögon om du har.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Under

Anmäl ditt besök i receptionen på mottagningen eller genom att checka in via en självincheckningsautomat. Där kan du snabbt och enkelt både checka in och betala ditt besök.

Ditt första besök hos oss tar cirka 1-2 timmar medan ett återbesök oftast tar lite kortare tid.

Efter besöket

Om du fått pupillvidgande ögondroppar bör du inte köra bil direkt efter ditt besök.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter