Ögonmottagning

Hitta hit

Du kan åka stadsbuss 1, 2 och 10 eller regionbuss 181 och 182 samt pendeln 146 till hållplats Trelleborg Lasarettet.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Här bedrivs ögonsjukvård helgfri måndag till fredag av vårt kompetenta och väl sammansvetsade team med två ögonläkare, två ortoptister, sex ögonsjuksköterskor, tre medicinska sekreterare och en receptionist.
Vårt mål är att bedriva ögonsjukvård i det lilla formatet men ändå i nationell toppklass och att vara en modern och attraktiv arbetsplats. Verksamhetens innehåll är sedvanliga inom öppen ögonsjukvård såsom allmän/akut oftalmologisk mottagning inklusive medicinsk retina, barnoftalmologi och glaukom.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss, via våra e-tjänster eller blanketten nedan.

Det kan också vara en optiker som  skriver en remiss till oss. Vi tar även emot barn som behöver fortsatta undersökningar efter syntest hos skolsköterskan eller barnavårdscentral.

Egenremiss för utskrift

Information om egenremiss

Ditt besök hos oss

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

På mottagningen betalar du för besöket med kort eller faktura. För betalning med kontanter har sjukhuset en särskild kassa. Besöket är avgiftsfritt för dig under 20 år och över 85 år.

Hitta kassa för kontantbetalning

Före besöket

Ta med dig

  • legitimation
  • lista över mediciner som du tar
  • eventuellt högkostnadskort eller frikort
  • dina glasögon

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Under besöket

  • Anmäl ditt besök i receptionen (ingång 12A).
  • Ditt första besök hos oss tar cirka 1-2 timmar medan ett återbesök oftast tar något kortare tid.
  • Vi ser gärna att du endast har en anhörig med dig.

Efter besöket

Om du fått pupillvidgande ögondroppar bör du inte köra bil direkt efter ditt besök.

Vi som jobbar här

Hos oss arbetar läkare, ögonsjuksköterskor och ortoptister.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.