Ögonmottagning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Trelleborg Lasarettet.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du för att undersökas och behandlas för en ögonsjukdom eller problem med ögonen. Det kan till exempel vara grå starr, grön starr, åldersförändringar i gula fläcken och förändringar i ögonbotten vid diabetes.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss, via våra e-tjänster eller blanketten nedan.

Det kan också vara en optiker som skriver en remiss till oss. Vi tar även emot barn som behöver göra fler undersökningar efter ett syntest hos skolsköterskan eller en barnavårdscentral.

Egenremiss för utskrift

Ditt besök hos oss

Du får gärna ta med dig en närstående till ditt besök hos oss, men vi är tacksamma om du bara tar med dig en person.

Ta med dig

  • din legitimation
  • en lista över mediciner som du tar
  • eventuellt högkostnadskort eller frikort
  • glasögon om du har.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Under

Anmäl ditt besök i receptionen (ingång 12A). Ditt första besök hos oss tar cirka 1-2 timmar medan ett återbesök oftast tar något kortare tid.

Efter besöket

Om du fått pupillvidgande ögondroppar bör du inte köra bil direkt efter ditt besök.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter