För att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig använder vi nödvändiga kakor. Vi använder också kakor för webbanalys för att förbättra webbplatsen.
Läs mer eller ändra ditt val på sidan om kakor: Om kakor på webbplatsen
Apotek finns i huvudentrén på Hedvägen 46.
Det finns olika regler för besök på mottagningar och vårdavdelningar. Det beror bland annat på hur infektionskänsliga patienterna som vårdas på avdelningen är. Du måste vara frisk om du ska besöka en närstående på en mottagning eller vårdavdelning.
Det är även olika hur lokalerna ser ut och vilka möjligheter som finns för att genomföra besök utan risk för smittspridning.
Därför behöver du ta reda på vad som gäller inför just ditt besök. Vissa mottagningar och vårdavdelningar tar inte emot besökare alls.
Använd inte produkter med stark doft av hänsyn till personer som är känsliga för starka dofter. Observera att du inte får ta med blommor till flera av sjukhusets avdelningar.
Du får ha med en assistanshund, till exempel en ledarhund. Hunden ska vara klädd i tjänstetäcke eller tjänstesele.
Besöket på en mottagning kostar inget för dig som är under 20 år eller över 85 år.
I andra fall kan du betala för besöket med kort, faktura eller kontanter. Om du vill betala med kontanter meddelar du detta till receptionen på den mottagning du besökt. Du får då en blankett som du visar upp när du betalar för ditt besök i lasarettets reception i huvudentrén på Hedvägen 46.
I huvudentrén finns också möjlighet att använda automat för självincheckning.
Du kan även checka in och betala via mobil självincheckning. Du får ett sms innan besöket med en länk till att checka in. Du kan betala med kort eller faktura i tjänsten. Om du har frikort behöver du inte betala. I tjänsten kan du se hur mycket du betalat inom högkostnadsskyddet. Du ser även när du får ett frikort och hur länge det gäller.
Om du ska besöka Ögonmottagningen på Frans Malmrosgatan 12, kan du betala i deras receptionen. Denna reception hanterar inte kontant betalning. Det finns även en automat för självincheckning.
Naturligtvis får du även information på din mottagning om var du hittar närmaste kontantkassa.
Om du vill ta bilder eller spela in film på dig själv eller närstående är det viktigt att andra besökare, patienter och personal inte syns på bilden.
Det gäller i alla lokaler där vård bedrivs med hänsyn till andra besökares integritet och regler för hälso- och sjukvårdssekretess.
Om du är osäker kan du alltid fråga personal på sjukhuset.
Om du inte vet var din närstående är inlagd kan du kontakta receptionen på telefonnummer 0410-553 30.
Öppettiderna är måndag–fredag 07.00-16.00.
Om du blivit av med något på sjukhuset vänder du dig i första hand till mottagningen eller avdelningen som du har besökt.
Trådlöst internet (wifi) finns på de flesta delar av sjukhusområdet.
När du är inskriven på sjukhuset får du låna patientkläder på avdelningen. Om du vill får du gärna ta med dig egna inneskor och bekväma kläder. Egna kläder som du tagit med dig tvättas inte av sjukhuset.
Våra patientmåltider lagas från grunden och råvarorna som används är till största del närproducerade, ekologiska och årstidsanpassade.
Brevlåda finns utanför huvudentrén. Om du vill skicka post till patient eller medarbetare på Trelleborgs lasarett anger du:
TV finns i alla patientrum och dagrum. För dig som är inneliggande patient finns radio att låna.
I receptionen på Hedvägen 46 kan du få hjälp med att:
Receptionen är öppen alla dagar kl. 07.00–16.00, telefonnummer 0410-553 30.
Café Moccado finns på Hedvägen 46. Här kan du köpa allt från baguetter, sallader och dagens rätt till småkakor och tårtor.
I receptionen finns rullstolar att låna för mottagningsbesök.
Lasarettet Trelleborg är ett rökfritt sjukhus. Du får därför bara röka utanför sjukhusområdet. På sjukhusområdet säljs inte cigaretter eller snus.
Om du behöver tid för eftertanke eller någon att prata med kan du vända dig till sjukhuskyrkan. Alla är välkomna hit, oavsett tro. Sjukhuskyrkans präster har tystnadsplikt och för inga journaler.
Om du föredrar att prata med en företrädare för en annan kyrka eller tro hjälper vi dig med att förmedla kontakt.
På sjukhuset finns ett stilla rum där du som behöver kan sitta ner, vila, läsa, be och meditera. Rummet är avsett för alla som befinner sig på sjukhuset, oavsett livsåskådning.
Stilla rum ligger på entréplan och är öppet dygnet runt alla dagar.
Sjukresa är en resa till och från sjukvård. I de flesta fall fungerar Skånetrafikens bussar och tåg eller privatbil utmärkt för sjukresor. Om det finns medicinska skäl är det möjligt att resa med taxi. Du betalar alltid en del av resan själv.
Mobiltelefon får användas på sjukhusområdet, förutom på platser där skyltar uttryckligen förbjuder det.
Om du inte talar svenska kan vi boka en språktolk. Vi kan även boka dövblindtolk, teckenspråkstolk, skrivtolk eller TSS-tolk för dig som behöver det. Kontakta den mottagning eller avdelning du ska till i god tid före ditt besök.
Tänk på att sjukhuset är öppet för alla och att det finns en risk för stölder. Lämna helst stora summor pengar, smycken och andra värdesaker hemma. På sjukhuset ansvarar du själv för dina värdesaker.
På avdelningarna finns låsbara klädskåp för dig som patient.
Huvudentrén på Hedvägen 46 är öppen alla dagar klockan 06.00–19.00. Om huvudentrén är stängd kan du även besöka sjukhuset via ingång 2 på Östervångsvägen (porttelefon).
Öppettiderna för sjukhusets avdelningar och mottagningar varierar. Fråga personalen eller läs mer på avdelningens eller mottagningens webbsida.
Hitta kontaktuppgifter till en mottagning (vard.skane.se)
Om tidsbokning med våra e-tjänster (1177.se)
Skriv gärna till webbredaktionen och berätta vad som saknas eller hur du tycker att webbplatsen kan bli bättre.
Hitta kontaktuppgifter till en mottagning (vard.skane.se)
Om tidsbokning med våra e-tjänster (1177.se)
Skriv gärna till webbredaktionen och berätta vad som saknas eller hur du tycker att webbplatsen kan bli bättre.
Hitta kontaktuppgifter till en mottagning (vard.skane.se)
Om tidsbokning med våra e-tjänster (1177.se)
Skriv gärna till webbredaktionen och berätta vad som saknas eller hur du tycker att webbplatsen kan bli bättre.
Hitta kontaktuppgifter till en mottagning (vard.skane.se)
Om tidsbokning med våra e-tjänster (1177.se)
Skriv gärna till webbredaktionen och berätta vad som saknas eller hur du tycker att webbplatsen kan bli bättre.