Sjukgymnastikmottagning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Hässleholm Linnégatan.

Hitta på plats

Vi finns på våningsplan 1, vid målpunkt J.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du för att träna och röra på dig, så att du kan fungera bättre i samband med en sjukdom, skada, operation eller funktionsnedsättning. Du kommer till exempel hit om du har en idrottsskada eller sjukdomar som påverkar hjärtat, hjärnan, nerver, muskler och leder.

Du kommer också hit för att prova ut proteser om du har amputerat ett eller två ben.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Vi tar emot dig som fått en remiss till oss från en vårdcentral eller annan mottagning.

Du kan också komma hit om du är patient på sjukhuset och läkaren bedömer att du behöver sjukgymnastik, även kallat fysioterapi.

Ditt besök hos oss

Just nu får du inte ta med någon till ditt besök hos oss. Det är för att minska smittspridningen av coronaviruset. I vissa fall kan din närstående istället vara med via röst- eller videosamtal på din telefon. Ibland kan vi göra undantag från besöksförbudet, till exempel utifrån patientens tillstånd och för en vårdnadshavare utan symtom.

Har du nyligen varit utomlands? Då ska du berätta detta för oss innan eller vid ditt besök.

Kom ihåg att ta med legitimation.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Kontakta oss om du inte kan komma till din bokade tid. Avbokar du tiden 24 timmar innan ditt besök slipper du betala en avgift.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Under

Under ditt första besök blir du undersökt och får svara på frågor om till exempel nuvarande och tidigare besvär och hur din vardag ser ut. Utifrån dina svar kan vi sedan anpassa behandling och rådgivning efter dig och dina behov. Det första besöket kan pågå mellan tjugo minuter och en timme, beroende på dina besvär.

Under kommande besök kan du sedan få träna och göra övningar som passar dina behov.

Efter besöket

Du kan göra mycket på egen hand när du har fått dina rekommendationer eller träningsprogram. Vanligtvis får du uppgifter att göra hemma mellan besöken.

Du och sjukgymnasten bestämmer tillsammans hur ni ska följa upp din behandling. Det kan hända att du får göra uppföljningen på din vårdcentral.

Vad är problemet med sidan?

Vad är problemet med sidan?


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter