Akutmottagning Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta

Visa telefontider och fler kontaktuppgifter

Vid livshotande tillstånd, ring 112.

Vi har öppet dygnet runt alla dagar i veckan och tar hand om dig som är vuxen över 18 år och blivit akut sjuk eller råkat ut för en allvarlig olycka.

Vi tar även emot barn och ungdomar med skelett- eller ledskador.

Ring gärna 1177 för rådgivning före ditt besök. De hjälper dig att bedöma ditt tillstånd och hänvisar dig till rätt vårdgivare.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Du tar en nummerlapp och när det är din tur får du träffa en sjuksköterska som gör en bedömning av ditt tillstånd. Denna bedömning kan innebära att du blir hänvisad till vårdcentral eller får råd om egenvård. 

Ditt besök hos oss

Ta med dig:

  • legitimation
  • lista över mediciner som du tar
  • eventuellt högkostnadskort eller frikort

Under besöket

Väntetiden varierar beroende på antalet patienter och skiljer sig mycket åt olika dagar och tider på dygnet. För att allvarligt sjuka och skadade patienter ska få så kort väntetid som möjligt delar vi in alla patienter i olika prioriteter. En del har livshotande skador och sjukdomstillstånd som kräver att de får hjälp direkt.

Har du vårdats på sjukhus utomlands de senaste 6 månaderna måste du uppge det. 

Vi som jobbar här

På akutmottagningen arbetar akutläkare, utbildningsläkare, sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer och  medicinska sekreterare dygnet runt.