Ögonmottagning

Hitta hit

Du kan åka till hållplats Landskrona Lasarettet med stadsbuss 2 eller regionbuss 240 och 250. Landskrona Lasarettet Norra med stadsbuss 3 och 4.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi undersöker och behandlar ögonsjukdomar som till exempel gråstarr, grönstarr och åldersförändringar i gula fläcken. Det finns också många mindre vanliga ögonsjukdomar som vi diagnostiserar och behandlar. För dig som har diabetes erbjuds regelbundna undersökningar - oftast med ögonbottenfotografering.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Det kan också vara en optiker som skriver remissen.

Om du ska opereras för gråstarr kan du själv ta kontakt med oss eller be din optiker eller läkare skicka en remiss. Vi tar även emot barn som behöver fortsatta undersökningar efter syntest hos skolsköterskan eller barnavårdscentral.

Ditt besök hos oss

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

På mottagningen betalar du för besöket med kort eller faktura. För betalning med kontanter har sjukhuset en särskild kassa. Besöket är avgiftsfritt för dig under 20 år och över 85 år.

Hitta kassa för kontantbetalning

Före besöket

Kom ihåg att ta med legitimation.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Under besöket

Anmäl ditt besök i kassan.

Ditt första besök hos oss tar cirka 30-60 minuter medan ett återbesök oftast tar något kortare tid.

Mobiltelefoner får inte användas.

Vi ser gärna att du endast har en anhörig med dig.

Efter besöket

Svar på undersökningsresultat och eventuella prover får du via telefon, e-tjänster eller via brev till den adress du är folkbokförd av den läkare som har remitterat dig till oss.

Om du ska ta prover en tid efter besöket kan detta ske på din vårdcentral eller en provtagningscentral.

Vi som jobbar här

Hos oss får du vård av läkare och sjuksköterskor som är specialister inom ögon samt undersköterskor.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.