Nya tider och rutiner på provtagningen

Från den 1 juli kan du boka tid till provtagningen via våra e-tjänster. Vi har även ändrat våra rutiner i väntrummet när du kommer till oss för att ta prov.

Vill du slippa att riskera att det är kö till vår provtagning, kan du från den 1 juli boka en bestämd tid när du ska komma via våra e-tjänster. I dagsläget erbjuder vi bokningsbara tider måndag–fredag, klockan 11–12, via tjänsten Boka tid online.

Föredrar du att komma på vår drop in-mottagning har den öppet måndag–fredag klockan 8–9 och måndag–torsdag klockan 13–16. 

Vid ditt besök

När du kommer till oss för att ta prover som inte hör ihop med ett läkarbesök samma dag, anmäler du dig direkt i receptionen. Du får då information om hur många som är före dig ifall det är kö. Behöver du vänta, gör du det i väntrummet. När det är din tur blir du inkallad till provtagningen. Du behöver alltså inte ta någon ny nummerlapp eller vänta i väntrummet utanför laboratoriet.

Om du har bokat tid via e-tjänsterna gör du precis som ovan, du anmäler dig i receptionen.

 

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter