Anmäl dig till kurs i självmedkänsla

Anmäl dig till vår kurs i självmedkänsla. En kurs som kan ge dig ökad livstillfredställelse, ökad medkänsla med dig själv och med andra, ökad medveten närvaro i livet, samt minskad nedstämdhet, ångest och stress. Man har också sett att självmedkänsla hjälper en att upprätthålla träningsrutiner eller andra mål som man satt upp.

Är detta en kurs för dig?

Den här kursen kan vara till hjälp för alla. Självmedkänsla är nämligen en känslomässig färdighet som alla kan lära sig. Ju mer man övar på kursinnehållet, desto större effekt. Forskning har visat att självmedkänsla leder till ökad förmåga att återhämta sig efter svårigheter i livet.

Kursens upplägg

  • Nio träffar i grupp.
  • 8–20 deltagare.
  • Material: En CD-skiva med guidade övningar och ett kurskompendium.
  • Hemuppgifter mellan kurstillfällena.

Tid och plats
Kursen hålls i konferensrummet på vårdcentralen följande dagar:

2 maj
9 maj
16 maj
23 maj
30 maj
13 juni

Tid: klockan 16–17.30.

Fortsatta träningstillfällen planeras i maj och framåt, men de datumen är ännu inte bokade.

Din insats

Det är viktigt att du kan komma till alla träffarna. För att få så stor nytta som möjligt av kursen, är det också viktigt att du gör hemuppgifterna mellan kurstillfällena. 
Vet du redan nu att du inte kan delta vid alla träffarna, är du välkommen att anmäla ditt intresse inför kommande kurser (de startar upp när tillräckligt många har anmält intresse). 

Kostnad

Varje kurstillfälle kostar som ett vanligt besök på vårdcentralen, 200 kr. Högkostnadsskydd gäller, så om du har eller får högkostnadskort, betalar du därefter inget extra.

Du har möjlighet att få förebyggande sjukskrivning för att kunna delta, till exempel en eftermiddag i veckan. Fråga din läkare eller kursansvarig om du vill veta mer om detta.

Anmäl dig 

Anmäl dig genom att ringa kursansvarig  Hampus Lundin Åberg på telefon 0411-89 75 29 (du kan lämna meddelande dygnet runt) eller via våra e-tjänster.
Du är också välkommen att kontakta Hampus om du har frågor innan du anmäler dig.

Mer om självmedkänsla

Vi är ofta hårda och kritiska mot oss själva, inte minst när vi gör något fel eller mår dåligt. Självmedkänsla handlar om att ta hand om oss själva såsom vi skulle ta hand om någon som vi älskar. Självmedkänsla inkluderar att vara vänlig mot sig själv, en känsla av samhörighet med mänskligheten, och mindfulness (medveten närvaro).

Färdigheter i självmedkänsla inkluderar bland annat att motivera sig själv med uppmuntran istället för med kritik, hur man kan hantera svåra känslor med större lätthet och hur man kan läka problematiska relationer (både gamla och nya).

Det finns i dagsläget inte så mycket publicerat om självmedkänsla på svenska, men på engelska finns mer information; länkar till forskningsartiklar, och gratis nedladdningsbara övningar:

 www.self-compassion.org 

www.mindfulselfcompassion.org

 

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.