Lär dig om våra e-tjänster

bild för e-medborgarveckan 2018
I september startar vi en studiecirkel för dig i att lära dig mer om 1177.se och hur våra e-tjänster fungerar. Vi vänder oss till dig som är 65 år eller äldre, eller har svenska som ett nytt språk i livet.

Tanken är att gruppens deltagare i lugn och ro tillsammans utforskar och lär sig om Vårdguiden 1177 och om de e-tjänster vi erbjuder, digitala tjänster som kompletterar och ökar tillgängligheten till oss.

Att känna sig säker

Målet är att du efteråt ska känna dig digitalt tryggare så att du självständigt kan använda dig av tjänsterna och utföra de ärenden kring din hälsa och behandling som du vill. Det kan till exempel vara att förnya recept, läsa din journal eller avboka en tid. 

Praktisk information

Gruppen träffas i vårt konferensrum vid fyra tillfällen och leds av cirkelledare från Studiefrämjandet Skåne Blekinge. Med på träffarna finns en arabisk talande tolk.

Cirkeln startar den 10 september och kommer att pågå under den nationella kampanjveckan E-medborgarveckan, som syftar till öka den digitala delaktigheten i Sverige och öka användandet av e-tjänster.

Vill du veta mer och anmäla dig?

Kontakta oss om du är nyfiken, vill veta mer eller vill anmäla dig. Blir första gruppen full, har du möjlighet att komma med på nästa. 

Se filmen från i våras

Se filmen från sista träffen under vårens studiecirkel; om vad cirkelledare och deltagare gjorde och lärde sig under träffarna.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter