Fyra träffar på temat: När stress, oro eller ångest påverkar dig

Vi träffas vid fyra tillfällen för att prata om vad det är som händer i kroppen och i familjen då man drabbas av stress, oro eller ångest. Vi kommer också att prata om vad man kan göra för att förändra och vilken hjälp som finns att få i samhället.

Träffarna vänder sig till dig som är i arbetsför ålder och du är välkommen att delta vid alla träffarna eller kanske vid just de gånger som passar dig, men vi vill veta när du kommer så att vi kan planera.

Vad händer i kropp och knopp vid stress och ångest?

12 april, 17.30-19.00 

Pierina Ligander, psykiatrisjuksköterska, informerar om vad som händer i kroppen då vi känner oss stressade.

Få ihop vardagen - Aktivitetsbalans

19 april, 17.30-19.00 

Maria Carlsson, arbetsterapeut, pratar om vikten av återhämtning och påfyllande aktiviteter. För vems skull gör du det du gör och vem bestämmer över din tid?

När familjen hamnar i obalans

26 april, 17.30-19.00  

Alla ingår i ett familjesystem där det kan uppstå dilemman. Karin Herrlander, kurator, pratar utifrån de svårigheter man kan hamn i som familj och vilket stöd samhället har att erbjuda.

Öva och pröva

3 maj, 17.30-19.00 

Viveka Fredlund, fysioterapeut, visar praktiska yogaövningar, samt berättar hur du kan använda dig av andningen för att minsta stress och som underlättar vid sömnsvårigheter.

Anmälan

Anmäl dig till Karin Herrlander via mejl, Contact. Ring 046-275 17 11 om du har frågor. Vi träffas i konferensrummet på Vårdcentralen Dalby, vi bjuder på fika!

Träffarna är kostnadsfria.

Välkomna!

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter