Mottagning X

Telefontider och fler kontaktuppgifter

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Ut nec sodales ex. Aenean placerat ullamcorper volutpat. Cras in mauris molestie, iaculis mauris in, scelerisque orci. Proin ornare eget nunc at hendrerit. Integer a consectetur velit, ac luctus eros. 

 

Ditt besök hos oss

Donec eros velit, semper vitae finibus vitae, dignissim sed massa. Proin tincidunt, metus et aliquam ultrices, sem sem gravida magna, sit amet luctus lorem urna quis dui.

Före besöket

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed sit amet consequat elit. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Suspendisse sodales arcu eget luctus iaculis.

Fusce a sapien pulvinar, accumsan nibh vitae, mollis ante. Vivamus et sem quis est aliquet tempus.

 

Service på sjukhuset

Apotek

Apotek finns utanför huvudingången på J A Hedlunds väg 3B.

Apotek Hjärtat

Besök

I och med covid-19, får du inte följa med eller besöka någon som får vård hos oss. En vårdnadshavare utan feber, hosta eller ont i halsen, får besöka sitt barn eller följa med på mottagningsbesök.

Använd inte produkter med stark doft av hänsyn till personer som är känsliga för starka dofter. Observera att du inte får ta med blommor till flera av sjukhusets avdelningar. Du får ha med en assistanshund på sjukhusområdet.

Besökstider och särskilda regler för olika avdelningar hittar du på deras webbsidor.

Mottagningar och avdelningar

Betalning

Besöket på en mottagning kostar inget för dig som är under 20 år eller över 85 år.

I andra fall kan du betala för besöket med kort, faktura eller kontanter. Om du vill betala med kontanter kan du göra det i sjukhusets centralkassa i huvudentrén på J A Hedlunds väg 5

Naturligtvis får du även information på din mottagning om var du hittar närmaste kontantkassa.

Patientavgifter i Skåne

Fotografering och film

Om du vill ta bilder eller spela in film på dig själv eller närstående är det viktigt att andra besökare, patienter och personal inte syns på bilden.

Det gäller i alla lokaler där vård bedrivs med hänsyn till andra besökares integritet och regler för hälso- och sjukvårdssekretess.

Om du är osäker kan du alltid fråga personal på sjukhuset.

Frisör

Frisör finns på plan 2. Boka tid på telefon 044-12 81 20.

Frisören har öppet måndag samt onsdag–fredag klockan 10.00–17.00.
Tisdagar är det öppet enligt överenskommelse.

Hitta närstående

Om du inte vet var din närstående är inlagd kan du kontakta kassa/information, telefon 044-309 27 42.

Hittegods

Om du blivit av med något på sjukhuset vänder du dig till kassa/information i huvudentrén eller till mottagningen som du har besökt.

Internet

Trådlöst internet (wifi) finns på de flesta delar av sjukhusområdet. 

Internet på Region Skånes sjukhusområden

Kassa, information och självincheckning

I centralhallen finns en kassa och information där du anmäler och betalar för ditt besök.

Du kan också få hjälp med att: 

  • hitta närstående
  • hitta till en avdelning eller mottagning
  • fylla i ett högkostnadskort och få ett frikort utfärdat
  • ringa efter en taxi eller sjukresa
  • låna en direkttelefon för att beställa sjukresa/serviceresa
  • låna en rullstol.

Öppettiderna är helgfri måndag–torsdag klockan 07.00–16.30 och fredag 07.00–16.00.

Telefonnummer 044-309 27 42.

Självincheckning

I centralhallen finns tre självincheckningsautomater där du kan anmäla och betala ditt besök istället för att gå via kassan. Självincheckningen har öppet även när kassa och information är stängd.

Du kan checka in tidigast två timmar före ditt bokade besök. Tänk på att du inte kan använda självincheckningen om du kommer försent till din bokade tid. 

Kläder

När du är inskriven på sjukhuset får du låna patientkläder på avdelningen. Om du vill får du gärna ta med dig egna inneskor och bekväma kläder. Egna kläder som du tagit med dig tvättas inte av sjukhuset.

Post

Brevlåda finns i stora hallen. Om du vill skicka post till patient eller medarbetare på Centralsjukhuset Kristianstad anger du:

  • mottagarens namn
  • namnet på mottagningen eller avdelningen
  • Centralsjukhuset Kristianstad, 291 85 Kristianstad

Radio och TV

Alla sängplatser har en radio och vissa har egen TV. I annat fall finns TV i det gemensamma dagrummet.

Restaurang och kiosk

Restaurang Blekedamm - tillfälligt stängt från 20 mars

Gula huset, Blekedammsvägen 3A.

På grund av risken för spridning av covid-19, kommer restaurang Blekedamm hålla stängt från och med den 20 mars. Vi beklagar detta och önskar alla gäster välkomna tillbaka så fort det är möjligt. 

Du kan besöka DraMaten på entréplan på CSK, som håller öppet som vanligt.

Öppettider och meny på Restaurang Blekedamm

DraMaten

Entréplan, korridor P, J A Hedlunds väg 5.

Här kan du bland annat få sallader och smörgåsar.

Öppettider på DraMaten

Kiosk och café

Sjukhusets centralhall, J A Hedlunds väg 5.

Här erbjuds bland annat kaffe, snacks, lättare lunch och tidningar.

Öppettider och meny på sjukhusets kiosk och café

Rullstolar

I huvudentréns kassa finns rullstolar och rullatorer som du kan låna när du besöker mottagningen.

Rökning

Centralsjukhuset Kristianstad är ett rökfritt sjukhus. Du får därför bara röka på anvisade platser utomhus. På sjukhusområdet säljs inte cigaretter eller snus.

Sjukhuskyrka

Om du behöver tid för eftertanke eller någon att prata med kan du vända dig till sjukhuskyrkan. Alla är välkomna hit, oavsett tro. Sjukhuskyrkans präster har tystnadsplikt och för inga journaler.

Om du föredrar att prata med en företrädare för en annan kyrka eller tro hjälper vi dig med att förmedla kontakt.

Sjukhuskyrkan Kristianstad

Stilla rum

På sjukhuset finns ett stilla rum där du som behöver kan sitta ner, vila, läsa, be och meditera. Rummet är avsett för alla som befinner sig på sjukhuset, oavsett livsåskådning.

Stilla rum ligger på entréplan, korridor P, och är öppet dygnet runt alla dagar. I rummet finns heliga skrifter för de abrahamitiska religionerna: bibeln, koranen och toran, samt häfte med buddhistiska texter för recitation. Det finns också bönemattor.

Sjukhusvärdar

En sjukhusvärd finns i huvudentrén på vardagar klockan 8-16.30.

Sjukhusvärden kan hjälpa dig att hitta till rätt avdelning eller mottagning. Du kan även få hjälp med att beställa taxi och sjukresa.

Sjukresor

Sjukresa är en resa till och från sjukvård. I de flesta fall fungerar Skånetrafikens bussar och tåg eller privatbil utmärkt för sjukresor. Om det finns medicinska skäl är det möjligt att resa med taxi. Du betalar alltid en del av resan själv.

Sjukresor i Region Skåne

Telefon

Mobiltelefon får användas på sjukhusområdet, förutom på platser där skyltar uttryckligen förbjuder det.

Tolk

Om du inte talar svenska kan vi boka en språktolk. Vi kan även boka dövblindtolk, teckenspråkstolk, skrivtolk eller TSS-tolk för dig som behöver det. Kontakta den mottagning eller avdelning du ska till i god tid före ditt besök.

Värdesaker

Tänk på att sjukhuset är öppet för alla och att det finns en risk för stölder. Lämna helst stora summor pengar, smycken och andra värdesaker hemma. På sjukhuset ansvarar du själv för dina värdesaker.

På vissa avdelningar finns låsbara klädskåp för dig som patient. Kontakta avdelningen som du ska besöka för mer information.

Öppettider

Huvudentrén är öppen under vardagar klockan 06.00–20.00 och helger 09.0017.00. För övriga tider finns porttelefon vid akutmottagningen.

Öppettiderna för sjukhusets avdelningar och mottagningar varierar. Fråga personalen eller läs mer på respektive avdelnings eller mottagnings webbsida.

Mottagningar och avdelningar

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter