Tematräffar för cancerberörda

Cancerrehabiliteringsmottagningen Helsingborg, Cancerresan.se och Patientutbildningscentrum erbjuder tillsammans en öppen serie av tematräffar för cancerberörda.

Med utgångspunkt i "Den ofrivillige resenären – en bok om din cancerresa" inleds varje träff med en kort presentation utifrån valt tema för att sedan gå över i dialog och praktiska övningar. Syftet med tematräffarna är att i dialog med andra och genom information och övningar komma vidare och hitta nya vägar.

23 april: Hälsa och aktivitet

Utifrån fysiska behov såsom kost, rörelse och aktiviteter i vardagen.

Att leva med cancer innebär många utmaningar. Föreläsningen belyser fysiska behov, vad man ska tänka på när det gäller kost och motion men även andra vardagliga aktiviteter och vilken roll de ska spela för att må bättre, både fysiskt och mentalt.

Tid: Måndagen den 23 april klockan 17:30-19:30
Plats: Patientutbildningscentrum, Charlotte Yhléns gata 10 

8 maj: Min kompass

Utifrån psykologiska och existentiella perspektiv.

Många som lever med cancer, både patienter och närstående, går igenom olika perioder i bearbetningen av sjukdomen. Att leva med en cancersjukdom skapar många tankar och perspektiv som man kanske inte övervägt tidigare. Föreläsningen tar upp varför dessa tankar uppstår och hur de kan ta sig uttryck. Vi diskuterar även hur du som patient eller närstående kan hantera dem.

Tid: Tisdagen den 8 maj kl 17.30-19.30
Plats: Patientutbildningscentrum, Charlotte Yhléns gata 10 

24 maj: Medresenär

Om relationer och att vara närstående.

En föreläsning om utmaningarna i att vara närstående. Hur vi kan förstå de situationer som ofrånkomligen uppstår i en relation när en har en cancersjuldom. Vi delar med oss av våra erfarenheter och diskuterar gemensamt hur vi hanterar utmaningarna på bästa sätt.

Tid: Torsdagen den 24 maj klockan 17:30-19:00
Plats: Stora sammanträdesrummet, Olympiahuset

Anmälan och frågor

Anmäl dig till den/de träffar du vill gå senast en vecka innan.

Klicka här för att anmäla dig

Du kan även anmäla dig genom att ringa 042-406 82 00.

Vid frågor kontakta Contact

Du hittar mer information och fler kontaktuppgifter uppe till höger.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.