Hälsa på julen - primärvårdens julkalender

I Primärvården Skåne arbetar vi för att du ska ha en god hälsa – och vi ger dig den vård du behöver om du blir sjuk. Nu är det jultider och då vill vi passa på att önska en god jul med en hälsosam julkalender. Varje dag fram till julafton delar våra medarbetare med sig av ett hälsosamt tips.

Till julkalendern 

När mot jul och högtid lackas
Är det viktigt att det snackas

Om att hälsan bör betänkas
Så du inte tillåts sänkas

Utav någon dum bacill
Eller gammal senapssill

Du bör vara frisk och hel
Undvik också att bli stel

Borsta tänder med balans
Drick med måtta och med sans

Gör allt för att slippa smärta
Ramla inte, slå ej stjärta

God helg önskar Primärvården Skåne*

*Primärvården Skåne är en del av Region Skåne och består av vårdcentraler, barnavårdscentraler, barnmorskemottagningar, ungdomsmottagningar samt palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet.
Region Skånes vårdcentraler och barnavårdscentraler och barnmorskemottagningar

Får du inte nog av tips och råd?

På 1177.se finns massor av kunskap om hur du bäst tar hand om dig. Till exempel hur du ändrar på vanor, äter hälsosamt eller minskar stressen. Här finns också information om olika sjukdomar och hälsotillstånd, plus en tjänst som kan hjälpa dig att bedöma ditt behov av vård. Du kan också få råd om vård genom att ringa numret 1177.

1177.se

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.