Tävlingen Håll dig frisk är avslutad

På Region Skånes vårdcentraler arbetar vi för att du ska hålla dig frisk – och vi ger dig den vård du behöver om du blir sjuk. Under mars och april anordnade vi en tävling som gick ut på att utforma ett hälsotips på ett kreativt sätt. Här kan du se det vinnande bidraget.

1:a pris

Ylva Yngnell Jönsson, Ängelholm. Cykel, röd 3-växlad damcykel.

Bild på Ylva och cykeln hon vunnit

 

 

 

 

 

 

 

 

Bidraget:

Friskis och Svettis
Har blivit min bästis

Även i skogen en promenad
Så blir jag i sinnet glad

Njuter av barnbarnet så frisk
Så blir det ingen smittorisk

Naturlig mat jag lagar
Så på hälsan är inget jag klagar

Motivering:

Bidraget täcker in flera hälsofrämjande områden så som träning, natur, relationer och kost som tillsammans kan skapa balans i livet. Detta i kombination med ett välkomponerat rim ledde till vinst i vår #hålldigfrisk-tävling.

2:a – 3:e pris

Hälsokit (yogamatta, träningsband med mera).

Lina Bergeling, Trelleborg
Rebecka Söderholm, Malmö

 

Region Skånes vårdcentraler och 1177 Vårdguiden finns här för dig

På 1177.se finns massor av kunskap om hur du bäst tar hand om dig. Till exempel hur man lindrar influensa, tar hand om ett klämt finger eller äter hälsosamt. Här finns också information om olika sjukdomar och hälsotillstånd, plus en tjänst som kan hjälpa dig att bedöma ditt behov av vård. Du kan också få råd om vård genom att ringa numret 1177.

1177.se

När egenvård inte räcker till kan du vända dig till din vårdcentral. Alla våra vårdcentraler drivs i offentlig regi och är en del av Region Skånes primärvård. I verksamheten ingår också barnavårdscentraler, barnmorskemottagningar, ungdomsmottagningar och mycket mer. Våra verksamheter finns i hela Skåne.

Region Skånes vårdcentraler

Tävlingsregler

Du som tävlar ska vara 18 år eller äldre. Tävlingsbidragen kommer att bedömas av en jury som består av representanter från primärvården i Region Skåne. Juryns beslut kan inte överklagas. De bästa tipsen kommer att publiceras här och i Region Skånes olika digitala kanaler. När du skickar in ditt bidrag godkänner du våra tävlingsregler. Genom att delta i tävlingen godkänner du också att vi använder ditt tävlingsbidrag i vår kommunikation. Region Skåne förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga och irrelevanta bilder. Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnarna. Personuppgifterna kommer att behandlas i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL). Vid frågor kontakta Contact
Tävlingen är inte på något sätt sponsrad, stödd eller administrerad av eller knuten till Facebook, Instagram och Twitter.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.