Ögonsjukvård

Vi erbjuder expertvård för patienter med alla typer av ögonrelaterade sjukdomar och olycksfall. Verksamheten sker dels inom ramen för vårdvalet, dels inom den högspecialiserade vården.

Ögonsjukvården har vårdvalsmottagningar i både Malmö och Lund. Där behandlar vi bland annat patienter med grå starr, grön starr, diabetesförändringar och åldersförändringar i gula fläcken. Vi utför även laserbehandlingar och intravitreala injektioner vid olika sjukdomstillstånd i ögat. Här finns också barnögonsjukvården.

Vid vår högspecialiserade mottagning i Lund utför vi diagnostik och operationer av näthinna, hornhinna, skelning med mera. Även tårvägs- och ögonlocksproblem behandlas hos oss.

Vi tar hand om patienter från hela Skåne, Blekinge, Kronoberg och delar av Halland.

Totalt arbetar nästan 200 personer inom ögonsjukvården.

Vi ingår i verksamhetsområde endokrin hud reproduktion ögon. 

Forskning

Vi bedriver framstående och bred forskning inom bland annat grön starr och näthinnesjukdomar, både medfödda och förvärvade.

Forskning vid Lunds universitet

Forskning vid Skånes universitetssjukhus

De senaste resultaten från våra forskare

Utbildning

En stor och viktig del av vår verksamhet är utbildning. Vi tar emot studenter från alla vårdutbildningar och på alla nivåer, från grundutbildning till specialistnivå.

Student på Sus

Din utveckling på Sus

Jobba hos oss

Ögonsjukvården välkomnar såväl nyutbildade som erfarna kollegor inom alla professioner. Vi behandlar ofta komplexa ögonsjukdomar och har en helhetssyn på patienten vilket gör arbetet utvecklande, utmanande och lärorikt för alla.

Vi erbjuder bra introduktion, mentorskap och goda utvecklingsmöjligheter. Välkommen med din ansökan!

Jobba på Sus

Lediga tjänster just nu

Vad är problemet med sidan?

Vad är problemet med sidan?