Välkommen till Forskningens dag 2018 tema: Sepsis

– när en infektion blir livshotande

Visste du att sepsis (tidigare känt som blodförgiftning) är lika vanligt som cancer och dödligare än hjärtinfarkt? Kom till Forskningens dag och lyssna till forskarna som tar fram nya sätt att snabbt diagnostisera och bota sepsis.

Ett ökande hot i antibiotikaresistensens tid

Sepsis är en akut och livshotande bakterieinfektion som kan orsaka stora skador. Vem som helst kan drabbas. Varje år insjuknar cirka 40 000 svenskar och var femte av dem dör. Sepsis är svårt att diagnostisera snabbt och korrekt. Den ökande antibiotikaresistensen kräver nya sätt att behandla tillståndet. Vad orsakar sepsis och hur tar kroppen skada?

Forskningens dag är öppen för alla

Forskningens dag är ett populärvetenskapligt arrangemang där du bjuds in att höra forskare presentera aktuell forskning inom olika teman med föreläsningar, filmer, samtal och prova-på-aktiviteter.

Öppet för alla, fri entré och ingen förbokning krävs.

Fullständigt program för forskningens dag hittar du här.

TID OCH PLATS:
MALMÖ: Tis 6 november kl 17
Jubileumsaulan, Jan Waldenströmsgata. 1, Malmö

LUND: Ons 7 november kl 14.30
Sjukhusaulan, Blocket, Getingevägen 1, Lund

Arrangörer är Medicinska fakulteten vid Lunds universitet och Region Skåne tillsammans med Eric K. Fernströms Stiftelse

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter