Sjukhusbussen i Malmö kör sin sista runda den 14 juni

Sjukhusbussen kör sin sista tur i Malmö den 14 juni.
Fredagen den 14 juni är sista chansen att åka med Sjukhusbussen linje 99 på sjukhusområdet i Malmö. Behovet av bussen har minskat i och med att Inga Marie Nilssons gata öppnat och det åter går att ta sig tvärs genom sjukhusområdet.

I flera år har den lilla gröna bussen kört sin runda på sjukhusområde från klockan 07 till 17 alla vardagar. Den som stått vid någon av hållplatserna har inte behövt vänta längre än 10 minuter. Det är så lång tid det har tagit den att snirkla sig runt.

Den 13 maj öppnade inte bara sjukhusets nya huvudentré utan också Inga Marie Nilssons gata. Därmed går det återigen att ta sig genom sjukhusområdets centrala delar i stället för runt om. Det innebär att anledningen till att bussen ursprungligen behövdes är borta.

Användes under byggperiod

Sjukhusbussen kom till för att underlätta för patienter och besökare att ta sig till sina vårdbesök. När hela centrala delen av sjukhusområdet var en byggarbetsplats kunde vägen till vården från parkeringshus och hållplatser bli väldigt lång. Bussen finansierades av projektpengar.