Lyssna på patienternas egna berättelser i vår nya podcast

Petter Oest
I vår podcastserie ”Vi följer livet” får du höra patienter och anhörigas egna berättelser.

”Vi följer livet” fokuserar på patienters och närståendes skildringar och upplevelser kring sjukdom och behandling. Serien tar upp olika aktuella ämnen och först ut är tre avsnitt om medfödda sjukdomar och missbildningar hos barn.

Serie med tre avsnitt

Programledare för poddserien är ST-läkaren Petter Oest som även varit programledare på SVT.
– När vi pratar om kunskap i vården så pratar vi oftast om ren medicinsk kunskap, men patienterna som tillbringar en stor del av sitt liv inom vården sitter på en annan form av kunskap som jag tror är väldigt viktig, säger Petter Oest.

I det första avsnittet får vi lyssna till Camilla, vars son föddes med tarmmissbildning. Camilla berättar om hur det är att få beskedet om att något är fel på sonens tarmar och hur hon hanterat att sonen gått igenom smärta efter operationerna.
Tarmmissbildning och smärta hos barn – en förälders berättelse

I andra avsnittet möter vi Hannah som växt upp med flera olika organmissbildningar, så kallad VACTERL, och som lever ett aktivt liv trots sina besvär.
Att leva med medfödda missbildningar

I avsnitt tre får vi höra Karolin och Monica som båda har söner med Hirschsprungs sjukdom och som hittat stöd i patientorganisationer och Facebookgrupper.
Patientorganisationers och sociala mediers betydelse

Alla avsnitt hittar du på vår Soundcloud-sida
Skånes universitetssjukhus på Soundcloud

Patienter och anhöriga berättar

Poddserien innehåller även inslag från medicinska experter från Skånes universitetssjukhus som berättar om det aktuella ämnet.

Trevlig podd-lyssning!