Bassängträning – Reumatologi

Hos oss kan du delta i bassängträning i grupp som leds av sjukgymnaster eller badmästare. I både Lund och Malmö har vi även självträning.

För att delta ska du ha en fastställd reumatologisk diagnos och en patientansvarig läkare vid Skånes universitetssjukhus eller privat reumatolog i Malmö. Du måste också träffa en sjukgymnast på reumatologimottagningen innan du kan anmäla dig till bassängträningen.

Lund

  • Träningsgrupper med olika upplägg och intensitet. Leds av badmästare eller sjukgymnast. Träningsperiod på 15 veckor.
  • Självträningsgrupper, där träningen sker enligt individuellt anpassat program. Träningsperiod på 15 veckor.

Malmö

Här är träningsmöjligheterna mer begränsade. Du som är patient på mottagningen i Malmö är dock välkommen att delta i träningsgrupperna i Lund.

  • Gruppträning i provperiod på 10 veckor. För dig som inte deltagit i vår bassängträning tidigare.
  • Gruppträning för dig som är sjukskriven på grund av din reumatiska diagnos. Träningsperiod på 15 veckor.
  • Självträningsgrupp för dig som inte tidigare har bassängtränat, eller är sjukskriven på grund av din reumatiska diagnos. Självträningen vänder sig till dig som av olika skäl inte klarar att delta i gruppträning.
Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.