Reproduktionsmottagning Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till vår mottagning på Reproduktionsmedicinskt centrum (RMC) kan du komma för utredning av barnlöshet. Du kan även få hjälp med assisterad befruktning (som IVF-behandling, insemination och ägg- och spermadonation) och spermaanalyser.
Vi utreder och behandlar också könshormonstörningar, kromosomstörningar och erektionssvikt. Vi hormonbehandlar även dig som ska byta kön.
För dig som ska genomgå en cancerbehandling kan vi frysa ned spermier, ägg och äggstockar.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss, via någon av blanketterna nedan.

Mer information om egenremiss

När remissen kommer hit, registreras den i din journal och bedöms av en läkare. Om du är aktuell för behandling hos oss ställs du i kö och får sedan en kallelse hemskickad. Om du inte är aktuell, går remissen tillbaka till dig eller din läkare.

Hormonbehandling vid könskorrigering kräver remiss från psykiatrisk utredare på könsidentitetsmottagning.

Betala behandlingen via bruttolöneavdrag

Vid behandling som inte är offentlig finansierad har din arbetsgivare möjlighet att bekosta den och sedan göra avdrag på din bruttolön. Slutpriset på en behandling blir därmed billigare. Blanketten ska vara oss tillhanda innan behandling genomförs.

Blankett för godkännande av bruttolöneavdrag

Ditt besök hos oss

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

På mottagningen betalar du för besöket med kort eller faktura. För betalning med kontanter har sjukhuset särskilda kassor. Besöket är avgiftsfritt för dig under 20 år och över 85 år.

Hitta kassa för kontantbetalning

Före besöket

Tänk på att mycket av kontakten med oss sker via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Det är därför viktigt att du har tillgång till e-legitimation eller en personlig kod.

Så här gör du för att logga in i e-tjänsterna.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Under besöket

Ta med dig:

 • svensk legitimation
 • lista över mediciner som du tar
 • eventuellt högkostnadskort eller frikort

Kom 15 minuter innan utsatt tid och anmäl ditt besök i receptionen.

Efter besöket

Vid hemgång får du information om uppföljning.

Tänk på att de flesta av våra mediciner inte är lagerförda på apotek. Det kan därför dröja ett par dagar innan ni får hem dem. Vi har avtal med apoteket på sjukhusområdet som garanterar att våra mediciner alltid finns i lager där.

Enkätundersökning för dig som IVF-patient

Nu har du som IVF-patient erbjudande att tycka till om oss! Att få veta hur du upplever omhändertagandet och vården på Reproduktionsmedicinskt centrum är av största betydelse för att kunna förbättra vår kvalitet. Under perioden 15 januari till 15 april genomför samtliga IVF-mottagningar i Sverige en enkätundersökning som du som patient erbjuds att delta i. Du kommer att tillfrågas om deltagande på ägguttagsdagen.
Låt oss få veta vad vi kan göra för just dig!

Övrig information

 • Psykologiskt stöd till dig som patient

  Som patient hos oss är du välkommen till vår psykolog antingen enskilt eller tillsammans med din partner.

  Ofrivillig barnlöshet väcker många olika känslor och funderingar hos de som drabbas. Det är vanligt att det egna måendet påverkas och det kan vara tvära kast mellan hopp och förtvivlan. Även relationen till partnern kan förändras, ibland på ett sätt som stärker förhållandet men ibland även det motsatta.

  Exempel på situationer där psykologen kan vara ett stöd:

  • Krisreaktioner i anslutning till behandling med assisterad befruktning.
  • Stöd i samband med svåra besked, till exempel gällande din eller din partners fertila förmåga.
  • Funderingar kring avgörande beslut, till exempel val av fortsatt behandling.
 • Prislista behandlingar och utredningar

  Om du/ni inte kvalificerar till offentligt finansierad assisterad befruktning, till exempel om ni redan har ett gemensamt barn,  finns det ibland möjlighet att betala för behandlingar.

  • Insemination med donerade spermier: 10 191 kronor
  • IVF-behandling med donerade spermier: 28 919 kronor
  • Frystransfer: 6 599 kronor
  • Utebliven frystransfer: 2 526 kronor
  • Spermaanalys (antal, rörlighet, utseende) inklusive intyg och telefonsamtal på svenska med läkare: 2 202 kronor
  • Tillägg till spermaanalys för kontroll av DNA-brott på spermierna: 1 808 kronor
 • Övriga offentliga kliniker som utför ägg- och spermadonation

Vi som jobbar här

Hos oss kan du få träffa läkare, biomedicinsk analytiker, embryologer, donationskoordinator, sjuksköterskor, barnmorskor, undersköterskor, kurator, medicinska sekreterare och kanslister.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.