I och med covid-19, får du inte följa med eller besöka någon som får vård hos oss. Du får däremot följa med eller besöka ditt barn om du inte har feber, hosta eller ont i halsen.

Medicinavdelning akut Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Vi tar hand om dig som behöver vård akut för exempelvis en blodförgiftning eller annan förgiftning, en infektion, hjärtsvikt, andningsbesvär eller hjärtbesvär. Hit kommer även du som behöver vård akut för din diabetes.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Avdelningen finns på två plan i Blocket på Skånes universitetssjukhus i Lund. Du anmäler dig i vår reception på plan 1. För att skapa lugn och trygg miljö runt patienten ber vi er att begränsa antalet besökare på rummet till högst två personer.

Telefonlinje för närstående till covid-19 patienter 

Har du en närstående som vårdas för covid-19 och känner dig orolig?  

Våra kuratorer kan svara på frågor, ge stöd och information om hur vården fungerar. Observera att kuratorerna inte kan besvara medicinska frågor. 

040-33 84 14  

Telefontider: måndag – fredag 09.00 till 12.00

En dag på avdelningen

  • 08.00-09.00 Frukost
  • 11.30-12.30 Lunch
  • 14.00 Kaffe/te
  • 16.30-17.30 Middag
  • 19.00 Kaffe/te

Ronden sker under förmiddagen. Besökstider är 14.30–19 varje dag.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter