Från och med den 1 februari 2019 slås mag- och tarmmottagning Lund ihop med mag- och tarmmottagning Malmö. Den nya mottagningen finns på Jan Waldenströms gata 14 i Malmö.

Mag-tarmmottagning Lund

Hitta hit

Mottagningen ligger på sjukhusområdet i Lund. Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi tar emot dig över 18 år med sjukdom i mag- och tarmkanalen, gallvägar, lever och bukspottkörtel. På vår mottagning arbetar bland annat undersköterska, sjuksköterska, specialistläkare, dietist och kurator. Den vanligaste sjukdomen inom mag-tarmmottagningens verksamhet är Inflammatorisk tarmsjukdom men även patienter med akuta och kroniska leversjukdomar behandlas på vår mottagning. Från och med den 1 februari 2019 slås mag- och tarmmottagning Lund ihop med mag- och tarmmottagning Malmö. Den nya mottagningen finns på Jan Waldenströms gata 14 i Malmö.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Ditt besök hos oss

Kom ihåg att ta med legitimation.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan ditt besök. Besök som inte har avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Före besöket

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter