BB-avdelning familj Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Till oss kommer du som inte har haft några komplikationer under din graviditet och förlossning, och som har fött barn i Lund eller Malmö. Om allt är bra med dig och barnet stannar ni här två dygn tillsammans med eventuell partner eller närstående. Vi stöttar er i att ta hand om det nyfödda barnet, och kan även hjälpa dig att komma igång med amning. Efter besöket kan du få stöd av vår amningsrådgivning.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

I och med covid-19 får du som partner eller närstående inte komma till BB-avdelningen efter förlossningen. Det är för att minska risken för smittspridning.

Information om covid-19 för dig som ska föda barn i Skåne

 

En dag på avdelningen

Det vanliga är att familjen stannar två dygn men det är individuellt. En del familjer väljer att gå hem efter barnronden och återkomma till mottagningen för att ta prover på barnet vilket brukar göras efter 48 timmar.

Barnläkaren undersöker ditt nyfödda barn, tidigast tolv timmar efter förlossningen. Om allt är bra träffar du barnläkaren en gång under vårdtiden.

Det finns möjlighet att träffa en fysioterapeut som ger råd om till exempel bäckenbottenträning. 

Frukost, lunch och middag serveras i Patienthotellets restaurang.

Kostnad

Kostnad per dygn för mamman är 100 kronor inklusive alla måltider.
Övernattning för partner per dygn är 430 kronor inklusive frukost.
Övernattning för syskon 2-11 år 220 kronor inklusive frukost.
Övernattning för syskon från 12 år 430 kronor inklusive frukost

Frukost 60 kronor
Lunch 95 kronor
Middag 90 kronor

Barn under 12 år:
Lunch 45 kronor
Middag 45 kronor

Amningsmottagning

Behöver du råd och stöd kring amning kan du vända dig till vår amningsmottagning. Du behöver inte ha varit inlagd på BB-avdelning familj för att kontakta oss.

Du kan få rådgivning via telefon eller boka en tid för att träffa våra barnmorskor som är specialiserade på amning. 

Första veckan efter barnets födelse är det kostnadsfritt att besöka amningsmottagningen. Därefter kostar det 200 kronor.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter