Barn- och ungdomsavdelning 61 Lund

Hitta hit

Det finns flera regionbussar och stadsbussar som stannar vid busshållplats Universitetssjukhuset Lund.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Här behandlas barn och ungdomar med diarrésjukdomar, virussjukdomar i luftvägarna och allvarligare infektioner. På avdelningen vårdas barn och ungdomar upp till 18 år. För att förhindra smittspridning vårdas barnet eller ungdomen oftast på eget rum.

Du kommer oftast till oss via barnakutmottagningarna i Lund eller Malmö.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Det är fria besökstider men efter klockan 19.00 ser vi helst att bara föräldrar eller annan vårdnadshavare är kvar. Prata alltid med en sjuksköterska innan barnets syskon kommer på besök. Syskonet kan både riskera att smittas och att sprida enklare smitta vidare, till exempel en förkylning. En enkel smitta kan vara allvarlig för ett barn eller ungdom med ett nedsatt immunförsvar.

En dag på avdelningen

På morgonen  mäter vi barnets temperatur. Barnet eller ungdomen får frukost och för dig som vårdnadshavare finns det möjlighet att köpa frukost. Rond med läkare, sjuksköterska och barnsköterska genomförs under förmiddag och eftermiddag och då får ni information om eventuella provtagningar och undersökningar. Både lunch och kvällsmat serveras när det passar patienten.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter