Besök oss på Vårdmässan 2019

Vårdmässan äger rum i och kring sjukhusets huvudentré på Entrégatan 7 (Blocket) i Lund den 15-16 oktober 2019. Kom och träffa representanter för olika yrken i vården!

Vårdmässan riktar sig framför allt till dig som går på högstadiet eller gymnasiet. Målet är att du ska få en bild av vad det innebär att jobba i vården och vilka olika yrken som finns.

Det är fritt fram att ställa frågor och det finns möjlighet att se och prova på olika moment, bland annat: 

  • Hur ser operationsinstrument ut? Vad är det till exempel man opererar in när man ska ersätta en skadad höft?
  • Vad går att se i mikroskopet?
  • Hur lång är tunntarmen?
  • Hur står det till med min kondis?
  • Vad gör en biomedicinsk analytiker?
  • Hur tas patient om hand på en intensivvårdsavdelning?

Prata utbildning med skolor på plats

Lunds universitet kommer att finnas på plats, liksom olika vårdskolor. Passa på att ställa dina frågor till dem. Vilket yrke passar mig? Vilka ämnen behöver jag satsa extra på för att kunna söka in på den utbildning jag vill gå? Hur ser arbetsmarknaden ut?

Inbjudan till vårdmässan hittar du här (pdf)

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter