Lekterapi

Vi är en pedagogisk verksamhet som välkomnar dig när du är på en avdelning, mottagning eller dagvård inom barnsjukvården i Malmö eller Lund.

Veckans barnkultur, vecka 42

Lund:

  • Onsdag 17 oktober kl 13.30-15.30 - trolleriskola i Ljusgården. Träffa magikerna David och Jacob och lär dig att själv göra något trick.

  • Torsdag 18 oktober kl 13-14 - besök av vårdhunden Austin som gör sin praktik hos oss på Lekterapin. Vi kommer att vara utomhus och några barn i taget får möjlighet att träffa hunden. 

Lekterapin i Lund, Lasarettsgatan 48, entréplan, ljusgården

Malmö:

  • Tisdag 16 oktober kl 13-14.30 kan du få en ansiktsmålning på Lekterapin. 

Lekterapin i Malmö, Jan Waldenströms gata 18, plan 4 inne på Barn- och ungdomsmedicinavdelning 1

Pågående utställningar

I Malmö har vi utställning av bygget av det nya sjukhuset, i snurrdörrarna vid entrén. I Lund har vi Harry Potter-utställning.

Någonting för alla

Lekterapin är en frizon på sjukhuset och samtidigt en del av behandlingen i vården. Här kan du koppla av med lek, skapande och kulturupplevelser. Det är du själv som tillsammans med dina föräldrar bestämmer vad du vill göra. På lekterapin har du genom lek och skapande möjlighet att bearbeta upplevelser och förbereda dig inför undersökningar och behandlingar.

Du är välkommen tillsammans med dina föräldrar och syskon. Verksamheten motsvarar den i förskola, förskoleklass eller fritidshem. Vi som personal är förskollärare eller fritidspedagoger med specialpedagogisk vidareutbildning.

Om du inte har möjlighet att besöka lekterapin så kan vi komma till avdelningen för att besöka dig på ditt rum.

Att tänka på innan du kommer hit

Många barn som leker hos oss är infektionskänsliga och därför ber vi dig som är förkyld eller har en infektion att komma tillbaka när du är frisk.

Planera gärna ditt sjukhusbesök så att det finns tid att besöka lekterapin före eller efter sjukhusbesöket, de är ett enkelt sätt att få sjukhusbesöket att kännas mer positivt. 

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter