Skåneveckan för psykisk hälsa 2018

8–14 oktober arrangeras Skåneveckan för psykisk hälsa. Välkommen till en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa!

Psykiatri Skåne är en av många aktörer som under veckan arrangerar föreläsningar, seminarier, kulturarrangemang och mötesplatser runt om i Skåne. Samtliga evenemang är kostnadsfria och du behöver inte anmäla dig.

Du kan följa Skåneveckan för psykisk hälsa på skaneveckan.com .

Världsdagen för psykisk hälsa

Under Skåneveckan uppmärksammas även världshälsoorganisationen WHOs världsdag för psykisk hälsa den 10 oktober. Psykiatri Skånes vuxenpsykiatri i nordvästra Skåne arrangerar denna dag ett digert program på temat Återhämtning från psykisk ohälsa på Dunkers Kulturhus i Helsingborg.

Preliminärt program för Psykiatri Skånes arrangemang under Skåneveckan:

Måndag 8/10

Barn- och ungdomspsykiatrimottagning för krigs- och tortyrskadade firar 20-årsjubileum. Under dagen erbjuds föreläsningar, historiska tillbakablickar, framtidsplaner och firande.
Plats: Jubileumsaulan, Malmö universitetssjukhus.

Se hela programmet

Öppet hus på vuxenpsykiatrimottagning LARO i Kristianstad
J A Hedlunds väg 11, vån 6, Kristianstad
Kl. 13–18

Välkommen till 10-års jubileum på vuxenpsykiatrimottagningen LARO (läkemedelassisterad rehabilitering för opioidberoende). Vi bjuder på lättare förtäring och informerar om arbetet som görs på vår mottagning.

 

Tisdag 9/10

BUP Första linjen, En väg in och BUP svarar på frågor om barn och ungas psykiska hälsa. Välkommen att fråga oss kl. 11–17.
Plats: vänthallen Malmö centralstation.

Läs mer

 

Onsdag 10/10

Världsdagen för psykisk hälsa. Föreläsningar och mingel på temat Återhämtning från psykisk ohälsa. Moderator och föreläsare; Niklas Ekdal, författare och journalist.
Plats: Dunkers Kulturhus, Helsingborg kl. 12.30–18

Läs hela programmet

Världsdagen för psykisk hälsa i Malmö
Malmö universitet, Gäddan, Citadellsvägen 7, Malmö
Kl 12–17

Möjligheter, delaktighet, inflytande, återhämtning och nyhämtning. Årets konferencier är Malmös egen stå upp-drottning, Lena Frisk, känd för sin rappa stil och sina träffsäkra formuleringar. Föreläsningar, utställare och musikunderhållning.

Välkomna att uppleva, lära, lyssna, fråga, tycka till och inspireras! Ett samarrangemang av Nätverket Lokalt Forum i Malmö, Malmö Stad, Malmö Universitet, Integrerad Närsjukvård Malmö och Region Skåne.

Läs hela programmet

Vad händer med oss när vi rör på oss?
Plats: Ystads teater, Sjömansgatan 13

Läs mer

 

Torsdag 11/10

Psykiatriforskningens dag. Årets tema för Psykiatriforskningens dag är beroende.
Plats: Orkanen, Malmö universitet, Nordenskiölds gata 10

Läs mer

Rekryteringsdag. Är du nyfiken på att arbeta inom specialistpsykiatrin i Skåne? Då vill vi träffa dig som är yrkesverksam eller studerande inom hälso- och sjukvård och berätta mer om de karriärvägar vi erbjuder.
Plats: Orkanen, Malmö universitet, Nordenskiölds gata 10

Läs mer

 

Fredag 12/10

Vuxenpsykiatrin i Lund arrangerar olika aktiviteter
Plats: Konferensrum 12, Psykiatrihuset, Baravägen 1, Lund

Se hela programmet

 

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter