Föreläsningar om barn och ungas psykiska hälsa

Under våren ordnar barn- och ungdomspsykiatrimottagning Första linjen Malmö föreläsningar om barn och ungas psykiska hälsa. Föreläsningarna vänder sig till dig som är förälder eller närstående.
  • 8 maj - Oro och stress hos barn och unga 6-17 år
  • 16 maj - Bråk och konflikter med ditt barn, hur du som förälder kan göra skillnad 0–12 år

Föreläsningarna äger rum på barn- och ungdomspsykiatrimottagning Första Linjen, Davidshallsgatan 16 i Malmö

Föreläsningarna är kostnadsfria, men anmälan krävs då antalet platser är begränsat. Anmäl dig via anmälningslänken under respektive föreläsning. Om du skulle få förhinder är vi tacksamma om du lämnar återbud så att någon annan kan få platsen.

Välkommen!

8 maj - Oro och stress hos barn och unga 6–17 år

Många barn och unga går igenom perioder då de känner sig oroliga eller stressade som en del av den normala utvecklingen.

Föreläsningen tar upp varför dessa känslor uppstår, hur de kan ta sig uttryck och vad du som förälder eller anhörig kan tänka på när du bemöter ditt barn.

Tid: Tisdagen den 8 maj klockan 17.30-19.30
Föreläsare: psykologerna Maria Aldén och Anna Hall-Sillén

Anmäl dig

Vid frågor kontakta Contact

16 maj - Bråk och konflikter med ditt barn, hur du som förälder kan göra skillnad 0–12 år

En föreläsning om föräldraskapets utmaningar. Hur vi kan förstå de bråk och konflikter som ofrånkomligen uppstår i en familj samt vad föräldrar kan göra för att hantera konflikter med sina barn på ett nytt sätt.

Föreläsningen kommer behandla ämnen som samarbetsbaserad problemlösning och lågaffektivt bemötande och riktar sig framför allt till föräldrar med barn upp till 12 år.

Tid: Onsdagen den 16 maj klockan 17.30-19.00
Föreläsare: psykolog Tomas Tedgård och kurator Pernilla Schöld

Anmäl dig

Vid frågor kontakta Contact

Vi har tyvärr inte möjlighet att svara på frågor om enskilda barn under föreläsningarna utan hänvisar till vår telefonrådgivning En Väg In på telefonnummer 020-51 20 20.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.