I och med covid-19 får bara en närstående följa med eller besöka barnet som får vård hos oss. Du som närstående måste vara symtomfri.

Barn- och ungdomspsykiatri Velandergården Malmö

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Malmö Velandergatan. Här stannar bussarna 7 och 54.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Velandergården är barn- och ungdomspsykiatrins behandlingshem med integrerad högstadieskola. Hit kommer du som är ungdom, går i årskurs 7, 8 eller 9 och som har en psykisk ohälsa.

Vi specialiserar oss på att möta ungdomar med varierande diagnoser och svårighetsgrad, till exempel ADHD, Tourettes och Aspergers.

Du som redan har en pågående kontakt inom psykiatrin kan remitteras till skolan via din behandlare. Intagning till skolan sker en gång om året och bedömningen görs på våren.

E-tjänster

Vi som jobbar här

Hos oss kan du träffa familjebehandlare, kurator, psykolog och lärare. Du kan även träffa andra yrkesgrupper, till exempel servicemedarbetare och administrativ personal.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter