Vaccination mot influensa i Skåne

Influensasäsongen närmar sig. Du som är över 65 år eller tillhör en riskgrupp har en ökad risk att bli svårt sjuk om du smittas. Genom att vaccinera dig, får du ett bättre skydd mot influensa och du minskar risken att bli allvarligt sjuk.

Från den 6 november kan du vaccinera dig mot året influensa. För dig som har fyllt 65 år, är gravid eller tillhör en medicinsk riskgrupp är vaccination mot influensa gratis. För övriga vuxna kostar det 140 kronor och för barn 150 kr.

Ojämn tillgång på influensavaccin i Skåne

Publicerad den 29 november 2018
Just nu är det brist på vaccin i hela Europa. Därför kan de vårdcentraler där doserna tagit slut inte beställa mer vaccin och tillgången på vaccin är ojämn i Skåne.

Vanligtvis fyller vårdcentralerna på sina lager vart efter utifrån invånarnas efterfrågan, men nu har Region Skåne fått besked om att det inte går att beställa mer vaccin.

På vissa vårdcentraler finns det fortfarande tillgång på vaccin och på andra är det slut. Vårdcentralerna försöker lösa situationen genom att samarbeta. Doser fördelas och patienter hänvisas till vårdcentraler som har vaccin. Ring vårdcentralen för att få information och för att boka tid.

Läs mer om ojämn tillgång på influensavaccin i Skåne på 1177.se

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter