Barn- och ungdomsavdelning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Ystad Lasarettet.
Visa på karta (Google Maps)

Telefon- och besökstider

Vi vårdar dig som är under 18 år och som behöver heldygnsvård på grund av exempelvis nyupptäckt diabetes, luftvägsproblem och astma eller mag- och tarmsjukdomar. Du kan även vårdas här om du fått en fraktur eller lider av en kirurgisk åkomma och kanske behöver opereras akut.

Du kommer oftast till oss via vår barnakutmottagning eller akutmottagningen.

Vi tar även hand om planerad för- och eftervård av dig som opereras för öron-näsa-halsproblem.

E-tjänster

För besökare och anhöriga

Det är bra om en förälder, eller en annan närstående, kan vara med barnet och sova över på sjukhuset under hela vårdtiden. På så sätt får barnet en fast och trygg punkt i sjukhusmiljön. Du som är med barnet på sjukhuset erbjuds frukost och kvällsmat på avdelningen.

Det är fria besökstider på avdelningen och ni är mycket välkomna på besök om ni är friska och inte varit i kontakt med smittsamma sjukdomar, till exempel maginfluensa eller vattkoppor. Det är lämpligt att vara max 2-3 personer hos barnet vid samma tillfälle.

Om du ska besöka någon med smittsam sjukdom gäller särskilda regler, kontakta personalen för mer information.

En dag på avdelningen

På morgonen går vi in till barnet för att se hur hen mår och erbjuder frukost. Ibland kan vi behöva ta febern eller kontrollera syresättningen. Vi ger även medicin och tar blodprover om det behövs.

Under förmiddagen träffar läkare, tillsammans med sjuksköterska och undersköterska, barnen på avdelningen och planerar för den fortsatta vården. Både patient och närstående kan vara delaktig i besluten.

Lunch och kvällsmat serveras också under dagen. Tiderna varierar beroende på hur barnet mår.

På avdelningen finns tillgång till spel, böcker, filmer, tv och det finns ett lekrum intill dagrummet.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter