Kirurgimottagning obesitas

Hitta hit

Du kan åka till hållplats Landskrona Lasarettet med stadsbuss 2 eller regionbuss 240 och 250. Landskrona Lasarettet Norra med stadsbuss 3 och 4.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du för bedömning inför fetmaoperation.

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss, via blanketten nedan.

Egenremiss för utskrift

Information om egenremiss

Efter att vi har fått remissen tar det cirka fyra veckor innan du får besked om operation kan vara aktuell för dig. Då får du även information om väntetiden till ett läkarbesök hos oss.

Patienter med förtur kallas så fort som möjligt och väntetiden är oftast inte mer än tre månader från det att vi fick remissen. Väntetiden för patienter utan förtur är ungefär tre månader, men varierar beroende på hur många som behöver förtur.

Om väntetiden är längre än tre månader skickas remissen till en vårdgivare med kortare väntetid. I så fall finns möjligheten att själv önska var remissen ska skickas. 

Vem kan bli aktuell för fetmaoperation?

Ditt besök hos oss

Vid ditt första besök på mottagningen gör vi en bedömning av din fysiska och psykiska hälsa. En del diagnoser och sjukdomar kan innebära att en alltför stor risk för operation.

Det första besöket hos oss tar cirka två till fyra timmar. Ett återbesök tar oftast något kortare tid. Du får lov att ta med dig anhöriga. 

En överviktsoperation är ingen vanlig operation, det är en livsstilsförändring. Det krävs tålamod, rätt inställning och kunskap. Ju mer du vet om operationen och dess förväntade efterförlopp, desto bättre blir resultatet. Det är viktigt att de som står dig närmst är införstådda med vad det innebär med operation.

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Vi som jobbar här

Hos oss arbetar läkare, sjuksköterskor och undersköterskor.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.