Tryckkammarbehandling

Behandling i tryckkammare används vid sjukdomar och tillstånd som till exempel problem med sårläkning, strålskador i skelett och Menieres sjukdom. I kammaren får du andas med syrgasmask och kan prata med personalen i en mikrofon.

Varje behandling tar 90 minuter. Du kan få göra flera behandlingar beroende på din sjukdom.

När du kommer till oss på behandlingsdagen får du ta på dig sjukhusets kläder av bomull. Om du har diabetes bör du ta med något sött in i tryckkammaren, till exempel druvsocker. Kom ihåg att ta på dig underkläder av bomull på behandlingsdagen och undvik parfym, rakvatten, cerat och hudkräm.

Om du känner dig förkyld eller inte mår bra på annat sätt, berätta detta innan du går in i tryckkammaren.

Trycksättningen av kammaren tar tre till fyra minuter. Temperaturen stiger när trycket ökar, men faller ganska snabbt till en behaglig rumstemperatur.

Under behandlingen i tryckkammaren får du andas syre genom en syrgasmask. Du kommunicerar med personalen via mikrofon. Det finns TV och radio och det går bra att läsa något. Tryckkammaren har fönster och TV-övervakas. Om din mask läcker eller om något känns obehagligt kontaktar du personalen som kan komma in genom en sluss.

Om det är ditt barn som behandlas i tryckkammaren kan du som förälder sitta med om ditt barn vill det. Om du inte sitter med är det viktigt att vi kan kontakta dig så länge behandlingen pågår.

När behandlingen är över kan du åka hem. Om du upplever några problem under helger eller när tryckkammarmottagningen är stängd kontaktar du akutmottagningen.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter