Donationsveckan 2018

Vill du veta mer om donation av vävnad och organ? Kanske vill du anmäla dig till donationsregistret? Kom till Helsingborgs lasarett under vecka 41, 8–14 oktober! Då uppmärksammar vi Donationsveckan, en kampanjvecka för att få fler att ta ställning till donation och för att öka kunskapen hos allmänheten.

Antalet donatorer i Sverige behöver bli fler för att alla patienter som väntar på transplantation ska kunna få nya organ. Donationsveckan, en nationell kampanjvecka, syftar till att öka kunskapen kring organ- och vävnadsdonation hos allmänheten och få fler att ta ställning.

Måndagen den 8 oktober kan du komma till huvudentrén på Helsingborgs lasarett och få mer information om donationer och Donationsveckan. Då finns läkare och sjuksköterskor på plats i en informationsdisk för att dela ut informationsmaterial, donationskort och svara på frågor.

Du som vill veta mer kan också komma till sjukhusbiblioteket som dukar upp ett bokbord med donationslitteratur.

Livsviktigt - om organ och vävnadsdonation (livsviktigt.se)

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter