Sned nässkiljevägg - operation

Du som har sned nässkiljevägg upplever ofta ensidig nästäppa. Med en operation kan vi rätta till den sneda nässkiljeväggen så att du slipper din nästäppa.

Du är sövd under operationen och kan oftast åka hem samma dag. Ingreppet tar ungefär en till två timmar.

Senast 14 dagar före operationen ska du undvika värktabletter som innehåller acetylsalicylsyra. Du bör även undvika blodförtunnande medicinering.

Under operationen lossar vi slemhinnan från nässkiljeväggen, och korrigerar sedan snedhet i brosk och ben. Ibland fixerar vi nässkiljeväggen med tunna plastskivor – de sys fast för att stabilisera väggen när den läker. Oftast lägger vi in tamponader i näsgångarna, och ibland sätter vi fast plaströr för att underlätta din andning.

När du vaknar efter operationen kan det kännas svårt att andas genom näsan. Vi tar i regel bort tamponader och andningsrör efter en till sju dagar. Du blir oftast sjukskriven i sju till tio dagar, beroende på hur stor operationen var. Första återbesöket sker efter en vecka för att göra rent i näsan. Oftast tar vi bort plastskivorna samtidigt.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Svar önskas via e-post
Skicka kopia till e-postadress

När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter