Ny BB-app lanseras för gravida och föräldrar

Den 14 oktober lanserades en ny app, BB Kristianstad. Mammor till appen är två barnmorskor på CSK, Cecilia Persson och Therese Holst.

Appen vänder sig till gravida kvinnor samt blivande och nyblivna föräldrar och tanken med appen är att ge en möjlighet till förberedelse på första veckan med ett nyfött barn. – Det ger föräldrarna en möjlighet att vet mer om vad som händer både för barnet och mamma. Att skapa trygghet. Föräldrar som är välinformerade kan lättare ta till vad som händer både innan och efter förlossningen, säger Cecilia Persson och Therese Holst, barnmorskor på BB-avdelningen och förlossningsavdelningen på Centralsjukhuset Kristianstad.

I appen finnas korta texter om rollen som förälder, första tiden med ett nyfött barn, anknytning, råd om kost och träning, amning och mycket annat. Det finns även en packlista på vad som bör tas med till sjukhuset när det är dags att föda, hur länge du stannar kvar efter en förlossning och om övernattning för partner. – Vi ser BB-appen som ytterligare en informationskanal tillsammans med det som finns på 1177.se och på sjukhusens hemsidor, fortsätter Cecilia och Therese.

Innehållet i appen är i dagsläget anpassat för Förlossningsavdelningen och BB-avdelningen på Centralsjukhuset Kristianstad. – Vi har en önskan att utöka innehållet med texter om vad som händer under hela graviditeten, före under och efter. Vi hoppas också det finns möjlighet till anpassningar i texterna så de stämmer för fler förlossningsavdelningar i Region Skåne, säger Therese.

– Målgruppen blivande föräldrar är en grupp som är bekväm i vår digitala värld. Då föddes idén om att skapa en app, fortsätter Cecilia. Jag och Therese spånade vidare och presenterade tankarna för vår chef som gav klartecken att gå vidare. Appen har tagit fram av oss tillsammans med ett företag som är specialiserade på appar inom sjukvården. För att vi ska förhålla oss till de riktlinjer som finns inom Region Skåne kring, exempelvis språkbruk, bilder, färger och logotyp, har vi fått hjälp av kommunikationsenheten.

Appen är gratis och finns att ladda hem i iTunes App Store för iPhone och iPad och i Play Butik för Android-telefoner. För närvarande finns appen endast på svenska men det finns planer för översättning till andra språk.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.