Donationsveckan 2018

Vill du veta mer om donation av vävnad och organ? Kanske vill du anmäla dig till donationsregistret? Kom till Centralsjukhuset Kristianstad under vecka 41, 8–14 oktober! Då uppmärksammar vi Donationsveckan, en kampanjvecka för att få fler att ta ställning till donation och för att öka kunskapen hos allmänheten.

Antalet donatorer i Sverige behöver bli fler för att alla patienter som väntar på transplantation ska kunna få nya organ. Donationsveckan, en nationell kampanjvecka, syftar till att öka kunskapen kring organ- och vävnadsdonation hos allmänheten och få fler att ta ställning.

På Centralsjukhuset Kristianstad kan du under vecka 41 hitta information om organ- och vävnadsdonation på Medicinska biblioteket och Informateket på plan 2. Där kommer vi att ha en temavägg om donationer, och ställa ut böcker och trycksaker i ämnet. En av våra datorer kommer att finnas tillgänglig för den som vill registrera sig till donationsregistret.

Den 11 oktober kommer Njurförbundet att finnas på plats i centralhallen på entréplan. Där får du veta mer om Njurförbundet och kan passa på att ställa frågor.

Livsviktigt - om organ och vävnadsdonation (livsviktigt.se)

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter