Ultraljudsmottagning

Hitta hit

Du kan åka stadsbuss 1 eller regionbuss 551, 545 eller 558 till hållplats Kristianstad Centralsjukhuset.
Visa på karta

Visa telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du för att göra en ultraljudsundersökning under den första hälften av graviditeten. Med hjälp av ultraljudsundersökningen kan vi se om fostret lever, om du bär på fler än ett foster, vilken graviditetsvecka du befinner dig i, beräkna datum för din förlossning och upptäcka vissa avvikelser på foster och livmoder.

E-tjänster

Ditt besök hos oss

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet. 

Före besöket

Barn får inte närvara vid undersökningen, däremot får du ta med dig en vuxen.

Läs gärna igenom informationsmaterialet tillsammans med personen som ska följa med dig.

Undvik att kissa timmen före undersökningen.

Under besöket

Du som är gravid ligger på rygg på en brits med magen bar. Barnmorskan eller läkaren smörjer en gelé på magen. Gelén gör att bilden blir tydligare. Sedan håller vi en så kallad ultraljudsgivare mot huden och för den över magen för att kunna se fostret ur olika vinklar. Oftast kan du också titta bildskärmen med ultraljudsbilden. Många blivande föräldrar tycker att det är svårt att urskilja vad ultraljudet visar. Det kan bli ett tryck mot magen, men det gör inte ont.

Vid undersökningen får du två eller tre ultraljudsbilder med dig hem. Egen videoinspelning eller fotografering är inte tillåten.

Vi som jobbar här

Hos oss arbetar ultraljudsutbildade barnmorskor och läkare.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.