Överviktsmottagning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Kristianstad Centralsjukhuset.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som har kraftig övervikt och behöver stöd för att gå ner i vikt. Hos oss får du hjälp att genomföra en livsstilsförändring som är hållbar på längre sikt.

Vi erbjuder i första hand samtal och undervisning i grupp, men även enskilda besök vid behov.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

När du söker vård hos oss behöver vi veta något om den sjukdom eller de besvär som du har. Det kan vi till exempel få genom att en läkare på din vårdcentral skriver en remiss till oss.

Du kan även skicka in en remiss som du har skrivit själv, en så kallad egenremiss. Kontakta oss för mer information om hur du går tillväga.

För att få vård hos oss krävs att du haft övervikt/fetma (BMI över 35) i minst fem år. Vi tar även emot dig som har ett BMI på 30 eller över i kombination med fetmarelaterad sjukdom. Det krävs också att du vid upprepade tillfällen har försökt gå ner i vikt, varav minst ett med stöd av exempelvis dietist, sjuksköterska eller läkare.

Om du uppfyller remisskriterierna får du ett brev med en kallelse till informationsmöte.

Ditt besök hos oss

Meddela oss i god tid om du behöver en tolk, så bokar vi det åt dig.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte har avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Före besöket

Kom ihåg att ta med legitimation och en aktuell lista över dina mediciner.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Under

Anmäl ditt besök i kassan vid huvudentrén på entréplan.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter