Dietistmottagning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Kristianstad Centralsjukhuset.
Visa på karta (Google Maps)

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kommer du som behöver hjälp med att anpassa kost och matvanor utifrån ditt hälsotillstånd, ditt näringsbehov och din behandling. Vi ger dig råd om hur du kan ändra dina matvanor eller ditt näringsintag för att få en bättre hälsa.

Vi kan exempelvis ge nutritionsbehandling med näringsdropp eller sondmat samt råd till dig som har tugg- och sväljsvårigheter.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Vi tar emot dig som är eller har varit inlagd på sjukhuset och behöver dietiststöd som en del i din behandling. Det är läkaren som du haft kontakt med som i så fall skriver en remiss till oss.

Ditt besök hos oss

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss så snart som möjligt eller senast 24 timmar innan ditt besök. Besök som inte har avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Behöver du en tolk? Meddela oss i så fall i god tid före ditt besök, så bokar vi en tolk åt dig.

Under

Anmäl ditt besök i kassan vid huvudentrén på entréplan. Första besöket tar ungefär 45–60 minuter.

Vid besöket gör dietisten en bedömning av ditt mat- och näringsintag. I vissa fall registrerar dietisten även din vikt och längd. Tillsammans gör ni en plan för hur du kan äta för att må så bra som möjligt. Ni utgår från dina behov, och planen kan därför se olika ut för varje patient. Planen kan innebära att du får ändra din kost tillfälligt eller under en längre period.

Efter besöket

Du och dietisten kommer gemensamt fram till hur uppföljningen kommer att se ut.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter