Cancerrehabiliteringsmottagning

Hitta hit

Du kan åka stadsbuss 1 eller regionbuss 551, 545 eller 558 till hållplats Kristianstad Centralsjukhuset.
Visa på karta

Visa telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss kan du som har eller har haft cancer och du som är närstående komma. Har du fysiska besvär, oro eller vid nedstämdhet kan du få hjälp med rehabiliterande behandling. Du kan få stöd i återgång till arbete och till en fungerande vardag.

Rehabiliteringen och stödet kan bestå av fysisk träning, avspänning, basal kroppskännedom, akupunktur, samtal, kognitiv beteendeterapi, kartläggning av vardagsaktiviteter, undervisning, information och sexualrådgivning. Rehabiliteringen kan ske individuellt eller i grupp.

Gruppaktiviteter:
– Rehabiliteringskurs för dig som är sjukskriven och önskar rehabilitering inför återgång till arbete.
– ”Lära sig leva med cancer” en kostnadsfri kvällskurs med undervisning och stöd för dig som har eller har haft cancer och för närstående.
– ”Look good – feel better” en kostnadsfri makeup- och hudvårdskurs för kvinnor som behandlas för cancer.
– Fysisk träning och bassängträning i grupp.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Som patient och närstående kan du själv ringa och boka tid för cancerrehabilitering och psykosocialt stöd. Du kan också be din läkare, kurator eller sjuksköterska att skicka en remiss.

Ditt besök hos oss

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet. 

På mottagningen betalar du för besöket med kort eller faktura. För betalning med kontanter har sjukhuset en särskild kassa. Besöket är avgiftsfritt för dig under 18 år och över 85 år.

Hitta kassa för kontantbetalning

Före besöket

Ta med dig:

  • legitimation
  • lista över mediciner som du tar
  • eventuellt högkostnadskort eller frikort

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Vi som jobbar här

Kurator, sjukgymnast, arbetsterapeut, sjuksköterska och sexualrådgivare.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.