Vi har stängt under sommaren och hänvisar dig som patient eller närstående till den vårdinrättning som ansvarar för din cancerbehandling. Är din behandling i specialistvården avslutad hänvisas du att söka till den vårdcentral där du är listad. Behöver du komma i kontakt med sexolog kan du vända dig till Cancerrehabiliteringsmottagningen i Helsingborg på telefon 042-406 10 62 eller för att tala med psykolog ring 042-406 10 64.

Cancerrehabiliteringsmottagning

Hitta hit

Närmaste busshållplats är Kristianstad Centralsjukhuset.
Visa på karta

Telefontider och fler kontaktuppgifter

Till oss är du som har eller har haft cancer och du som är närstående välkommen. Har du fysiska besvär, oro eller känner nedstämdhet kan du få hjälp med rehabiliterande behandling. Du kan få stöd i återgång till arbete och till en fungerande vardag.

Rehabiliteringen och stödet kan bestå av fysisk träning, avspänning, basal kroppskännedom, akupunktur, samtal, kognitiv beteendeterapi, kartläggning av vardagsaktiviteter, undervisning, information och sexualrådgivning. Rehabiliteringen kan ske individuellt eller i grupp.

Bland de gruppaktiveter som anordnas finns fysisk träning och bassängträning i grupp eller en rehabiliteringskurs för dig som är sjukskriven och önskar rehabilitering inför återgång till arbete. För kvinnor som behandlas för cancer finns den kostnadsfria makeup- och hudvårdskursen "Look good – feel better". Du som har eller har haft cancer, eller som är närstående, kan också välja att delta i den kostnadsfria kvällskursen "Lära sig leva med cancer", med fokus på undervisning och stöd.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Som patient och närstående kan du själv ringa och boka tid för cancerrehabilitering och psykosocialt stöd. Du kan också be din läkare, kurator eller sjuksköterska att skicka en remiss.

Ditt besök hos oss

Om du behöver tolk meddela oss i god tid innan ditt besök så bokar vi det åt dig.

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet.

Före besöket

Kom ihåg att ta med legitimation.

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Vi som jobbar här

Kurator, sjukgymnast, arbetsterapeut, sjuksköterska och sexualrådgivare.

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter