Vi inviger ny barnakut

Utanför vanliga akutmottagningen i Kristianstad har det nya huset för barnakuten byggts.
Den 7 juni inviger vi Akutmottagning barn och ungdom och hälsar barn och vuxna välkomna att besöka oss i våra nya lokaler.

Vi får också besök av sjukhusclownerna, IFK Kristianstads maskot Krutis och Nalleakuten, som ger vård åt skadade och sjuka gosedjur. Så ta gärna med dig ett gosedjur som behöver omvårdnad! Dessutom kommer ambulanspersonal att vara på plats och visa ambulansen.

När: onsdagen den 7 juni kl. 12-14

Var: Ambulansvägen 15, Centralsjukhuset Kristianstad, vid akutmottagningen för vuxna.

Nybyggnaden startade i mars 2016 och har byggts utanför den ordinarie akuten, på den närmaste parkeringen. Det har blivit en ny gemensam akutentré för alla patienter, såväl vuxna som barn, och även förbättrade möjligheter att ta hand om infekterade vuxna patienter.

Du som patient och besökare har under byggtiden bland annat märkt av ändrade trafik- och logistikflöden, exempelvis minskat antal och ändrade parkeringsplatser.

Varför bygger vi nytt?

Syftet med den nya barnakuten är att säkerställa specialistkompetens kring alla barn och att de vårdas enligt de regler och konventioner som finns. Härigenom får vi bara vuxenpatienter på vanliga akuten som då kan arbeta effektivare.

Det innebär en väsentlig förbättring för patienterna med den nya barnakuten, både genom den samlade akutvården för barn och ungdomar och med dygnet runt-öppet. Det bidrar också till ökad patientsäkerhet.

Visa Tyck till om sidan

För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta oss via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta oss via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.