Vill du gå profylaxkurs?

Vi erbjuder profylaxkurs för er som väntar barn. Vi träffas två tillfällen och går igenom olika förlossningsförberedande teman. Anmäl er så ni är så förberedda ni kan på ert barns förlossning.

Var?

Kursen ges på Vårdcentralen Sjöbo och Barnmorskemottagningen Ystad, men alla som går vid Barnmorskemottagningen Ystad, Barnmorskemottagningen Sjöbo eller Barnmorskemottagningen Skurup är välkomna att delta.

Anmälan

Anmäl er via er barnmorska eller på telefon 077-115 15 16. Först till kvarn gäller.

Innehåll:

  • Andning och avslappning:  Smärta gör att vi automatiskt spänner oss. På kursen går vi igenom och tränar andnings- och avslappningstekniker, så du får du verktyg att uppleva mindre smärta.
  • Mental förberedelse: Ni får hjälp att skapa en målbild, hitta strategier för förlossningen och tränar så kallad visualisering. Med ett mål i sikte är det lättare att orka hela vägen.
  • Partnerns roll: Vi lär ut effektiva, mentala och fysiska strategier så du som partner kan känna dig trygg och vara det bästa stödet åt din födande kvinna.
  • Massagetekniker: Beröring under värkarbetet lugnar och ger ovärderlig smärtlindring. Vi går igenom olika massagetekniker som främjar värkarbetet.

Praktiskt:

Kursen är gratis och leds av barnmorska som är utbildad profylaxinstruktör. Ha bekväma kläder.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter