Våra aktiviteter för gravida och blivande föräldrapar

En kvinna håller om sin gravida mage
Vi ordnar löpande kostnadsfria aktiviteter för alla blivande föräldrar som har valt att gå på vår mottagning. Är du intresserad av att delta, anmäler du dig till din barnmoska.

Föräldraförberedelse

När du är i graviditetsvecka 32–36 träffas vi i en grupp med cirka sex par vid några tillfällen och pratar förlossning, smärtlindring, psykoprofylax, föräldraskap och amning.

Profylaxkurs, "Annas profylax"

Vi erbjuder särskilda förlossningsförberedande kurser enligt modellen Annas profylax för er som väntar barn. På kursen får ni möjlighet att prata kring att förbereda sig mentalt på förlossningen, partnerns roll och att föda tillsammans. Vidare innehåller kursen avslappningsträning, massagetekniker och smärtlindringstekniker.

Kursen hålls på Barnmorskemottagningen Snapphanen i Hässleholm

Funderingar kring amning?

Två gånger per termin erbjuder vi kostnadsfria tematräffar om amning på Barnmorskemottagningen Avenyen i Hässleholm. Träffarna vänder sig till dig som är gravid i vecka 20 eller mer. Vi vill genom detta hjälpa dig att som nybliven mamma lättare lyckas med din amning. Träffarna hålls av en barnmorska och en BVC-sjuksköterska.

Är du listad på någon av Region Skånes barnmorskemottagningar i Hässleholms- och Kristianstadstrakten är du välkommen. Anmäl dig via din barnmorska.                                                                    

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.