Våra aktiviteter för gravida och blivande föräldrar

En kvinna håller om sin gravida mage
Vi ordnar löpande kostnadsfria aktiviteter för alla gravida och blivande föräldrar som är listade hos oss. Alla kurser är klockan 16-18.

Mitt i graviditeten och amning

Denna grupp riktar sig till dig som är mitt i graviditeten, från och med graviditetsvecka 12 och framåt. Här diskuterar vi kring normala graviditetsbesvär och vad man kan göra åt dem. Vi avslutar med en amningsfilm.

Välj mellan tisdagarna 13 mars, 10 april och 22 maj.

Sjukgymnastik

Iris Jensen är sjukgymnast på Vårdcentralen centrum och har i flera år arbetat på kvinnokliniken i Malmö med gravida kvinnor, hon kommer att hålla en grupp för gravida hos oss på barnmorskemottagningen. Hit är du välkommen från och med graviditetsvecka 12 i graviditeten och framåt. Viktig information för att förebygga bäckensmärtor, ryggproblem, foglossning och svullnad med mera.

Välj mellan tisdagarna 13 mars, 10 april och 22 maj. 

Föräldraskap och pappa-/partnergrupp

I föräldraskapsgrupp kommer Johan Cöster att delta, som har många års erfarenhet av att hålla och leda föräldraskapskurser och pappagrupper. Tillsammans med en barnmorska kommer de att prata och diskutera och ge råd kring föräldraskapet.

Välj mellan tisdag 20 mars och tisdag 5 juni.

Det finns även en pappa-/partnergrupp som Johan själv håller i för att belysa och samtala kring hur att det är att vara partner till den gravida kvinnan, hur man kan stötta, hjälpa och vara tillsammans under förlossningen och barnets första tid.

Välj mellan tisdagarna 27 mars, 15 maj och 12 juni. 

Förlossningsförberedande kurs

I denna kurs pratar och informerar vi kring den normala förlossningen och de smärtlindringsmetoder som finns tillgängliga på våra förlossningskliniker. Vi informerar även om de vanligaste komplikationerna i samband med förlossning. Välkomna från graviditetsvecka 30.

Välj mellan torsdag 22 mars, tisdag 24 april och tisdag 19 juni. 

Yoga för gravida

Vi erbjuder MediYoga för gravida.  Det är ett bra redskap under graviditeten och den kommande förlossningen. Yogan utvecklar fysisk smidighet, skapar en mental avslappning, balans och ger insikt. Inga förkunskaper krävs.

Välj mellan tisdagarna 27 mars, 15 maj och 12 juni.  

Psykoprofylax

Vill du ha en trygg partner under förlossningen? Vill du känna dig trygg och lugn själv? På psykoprofylaxkursen lär vi ut hur ni kan träna och förbereda er tillsammans. Vi tränar bland annat massage och beröring, andning, mental träning och coaching. Vi är certifierade i Annas profylax. Vi rekommenderar er att först gå psykoprofylax 1 och därefter psykoprofylax 2.

Psykoprofylax 1: Välj mellan tisdag 10 april och tisdag 22 maj.

Psykoprofylax 2: Välj mellan tisdag 17 april och tisdag 29 maj. 

Mammamage träning

Efter du har fött barn och varit på din efterkontroll hos barnmorska är du välkommen att delta i denna grupp. Där vi fokuserar på bäckenbotten och inre magträning efter graviditet och förlossning.

Välj mellan tisdagarna 17 april och 29 maj. 

Anmäl dig till våra aktiviteter

Du anmäler dig hos din barnmorska, i receptionen eller på telefon 0418 - 45 42 33. Varmt välkommen!

Visa Tyck till om sidan

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter