Våra aktiviteter för gravida och blivande föräldrar

En kvinna håller om sin gravida mage
Vi ordnar löpande kostnadsfria aktiviteter för alla gravida och blivande föräldrar som är listade hos oss. Alla kurser är klockan 16-18.

Mitt i graviditeten

Denna grupp riktar sig till dig som är mitt i graviditeten, från och med graviditetsvecka 12 och framåt. Här diskuterar vi kring normala graviditetsbesvär och vad man kan göra åt dem.

Välj mellan 22 januari, 5 mars och 28 maj.

Sjukgymnastik

Iris Jensen är sjukgymnast på Vårdcentralen Centrum och har i flera år arbetat på kvinnomottagningen i Malmö med gravida kvinnor, hon kommer att hålla en grupp för gravida hos oss på barnmorskemottagningen. Hit är du välkommen från och med graviditetsvecka 12 i graviditeten och framåt. Viktig information för att förebygga bäckensmärtor, ryggproblem, foglossning och svullnad med mera.

Välj mellan 22 januari, 5 mars och 28 maj.

Pappa-/partnergrupp

Johan Cöster som har många års erfarenhet av att hålla och leda föräldraskapskurser och pappagrupper håller i pappa-/partnergruppen. I gruppen samtalar vi kring hur att det är att vara partner till den gravida kvinnan, hur man kan stötta, hjälpa och vara tillsammans under förlossningen och barnets första tid.

Välj mellan 19 mars och 7 maj.

Förlossningsförberedande kurs

I denna kurs pratar och informerar vi kring den normala förlossningen och de smärtlindringsmetoder som finns tillgängliga på våra förlossningsavdelningar. Vi informerar även om de vanligaste komplikationerna i samband med förlossning. Välkomna från graviditetsvecka 30.

Välj mellan 24 januari, 12 mars, 23 april och 11 juni.

Psykoprofylax

Vill du ha en trygg partner under förlossningen? Vill du känna dig trygg och lugn själv? På psykoprofylaxkursen lär vi ut hur ni kan träna och förbereda er tillsammans. Vi tränar bland annat massage och beröring, andning, mental träning och coaching. Vi är certifierade i Annas profylax. Vi rekommenderar er att först gå psykoprofylax 1 och därefter psykoprofylax 2.

Psykoprofylax 1: Välj mellan 15 januari, 26 februari, 2 april och 21 maj.
Denna kurs är mellan klockan 08.15–10.00.

Psykoprofylax 2: Välj mellan 22 januari, 5 mars, 9 april och 28 maj.

Amning och tiden efter förlossningen

I denna grupp kommer personal från familjecentralerna i Landskrona och informerar om sin verksamhet. Sedan pratar vi kring det nyfödda barnet, amning och om hur man kan må tiden efter förlossningen. Vi tar även upp frågor kring preventivmedel.

Välj mellan 5 februari och 9 april.

Mammamage träning

Efter du har fött barn och varit på din efterkontroll hos barnmorska är du välkommen att delta i denna grupp. Där vi fokuserar på bäckenbotten och inre magträning efter graviditet och förlossning.

Välj mellan 19 mars och 7 maj.

Anmäl dig till våra aktiviteter

Du anmäler dig hos din barnmorska, i receptionen eller på telefon 0418 - 45 42 33. Varmt välkommen!

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Här kan du lämna synpunkter på sidan. För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta din mottagning via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.


När du skickar in formuläret kommer vi att behandla dina personuppgifter för att utföra den uppgift som formuläret avser. Tänk på att det du skickar in kan bli en allmän handling.

Läs om hur Region Skåne hanterar personuppgifter