Telefon- och öppettider

Telefontider

 • Mån-Fre 08.00-15.30

Öppettider

 • Mån-Fre 08.00-16.00

E-tjänster

Hitta hit

Om oss och vårt utbud

Till oss kommer du för hjälp med preventivmedel, graviditetstester och råd kring din sexuella hälsa. Du kan också komma till oss för att göra ett gynekologiskt cellprov eller testa dig för könssjukdomar.

När du är gravid följer vi dig och ditt barns hälsa och utveckling. För besök i mödrahälsovården behöver du lista dig oss.
 • Graviditet och mödrahälsovård

  Som blivande förälder listar du dig hos oss. Vi hjälper dig med frågor och undersökningar kring graviditeten, förlossningen och den första tiden efter förlossningen. Du kan också komma till oss för utbildningar och föräldraträffar. Alla besök är frivilliga och kostnadsfria. 

  Är du gravid och 23 år eller yngre så erbjuds föräldraförberedelse för unga
  som väntar första barnet.

  Vi erbjuder amningsinformation i tidig graviditet. Vi träffas i storgrupp.

   

 • Gynekologisk cellprovtagning

  Om du ska göra ett gynekologiskt cellprov är du välkommen till oss. Undersökningen tar bara några minuter och är det bästa sättet för att upptäcka tidiga tecken på livmoderhalscancer.

  Du behöver inte avboka ditt besök om du har fått en kallelse till en tid som inte passar. Kontakta oss för att boka en ny tid.

 • HPV-vaccinering

  Hos oss kan du vaccinera dig mot HPV för ett ökat skydd mot livmoderhalscancer. Om du har påbörjat en vaccination är det viktigt att ta alla sprutorna. Vaccinet är gratis för dig som är:

  • född 93-98
  • född 87-92 och tagit din första spruta innan 2015

  I annat fall ingår vaccinet i högkostnadsskyddet upp till 26 år. Vaccinet som används heter Gardasil och ger också ett skydd mot kondylom.

 • Preventivmedelsrådgivning

  Hos oss får du hjälp och råd med vilket preventivmedel som passar dig. Du kan också få hjälp med graviditetsplanering, råd och stöd vid oönskad graviditet och hjälp med andra frågor kring sex och samlevnad.

 • Psykolog

  Att bli förälder är en stor och omvälvande förändring i livet och många känner oro eller nedstämdhet under barnets första år.

  Du kan få hjälp av psykologen när du har frågor om dina känslor, din föräldraroll eller ditt barns beteende och utveckling. Hit kan du också vända dig vid oförutsägbara livshändelser som påverkar dig och din familj.

Välj oss till din barnmorskemottagning

Du som är gravid är välkommen att lista dig hos oss. Vi erbjuder en fast kontakt genom hela din graviditet. 

Lista dig genom att skicka in en blankett. Blanketten skriver du ut själv eller hämtar hos oss. 

Blankett för val av barnmorskemottagning (pdf)

Läs mer om att välja barnmorskemottagning (1177.se)

Synpunkter på vården

Om du inte är nöjd med den vård eller bemötande du fått hos oss vill vi gärna få dina synpunkter. Det är bra om du i första hand vänder dig till den läkare eller annan personal som du fått vård av för att reda ut oklarheter eller missförstånd. Du kan också vända dig till vår verksamhetschef.

Är du fortfarande inte nöjd kan du kontakta Patientnämnden i Skåne.

Synpunkter på vården (1177.se)

 • Bodil Knutson Verksamhetschef
  • Contact
Visa Tyck till om sidan

För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta oss via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.

För frågor om ditt besök eller tidsbokning kontakta oss via telefon eller 1177 Vårdguidens e-tjänster.