Thorax

Vi utför kirurgiska ingrepp i hjärtat, lungorna och bröstkorgen. Vi är störst i Sverige på området, och arbetar dygnet runt med patienter från stora delar av landet.

Vi är ett av två sjukhus som sedan år 2008 har rikssjukvårdsuppdrag för hjärt- och lungtransplantation. Det innebär att vi tar hand om patienter från Stockholmsområdet, östra och södra Sverige. Ett annat rikssjukvårdsuppdrag är att operera vuxna med medfödda hjärtfel (guch) som är i behov av kirurgi.

Vi är del av verksamhetsområde Thorax och kärl, som har cirka 450 anställda. Verksamhetschef är Per Ola Kimblad.

Utbildning

Verksamheten är utbildningsklinik för läkarstudenter från Lunds universitet. Vi erbjuder även läkarkolleger från andra europeiska länder utbildningsmöjligheter hos oss. Vi handleder även blivande arbetsterapeuter, sjukgymnaster och sjuksköterskor i omhändertagandet av patienter.

Student på SUS

Jobba hos oss

Thorax i Lund är en spännande och utvecklande arbetsplats med individbaserat ledarskap där teamarbetet är en självklarhet.

Du som vill veta mer om vår verksamhet är alltid välkommen att höra av dig till områdeschef Maria Nygren på 046-17 34 34 eller Contact.

Om du söker läkarvikariat vill vi att du kontaktar Contact.

Jobba på SUS

Lediga tjänster just nu