Hudmottagning centrum för sexuell hälsa Malmö

Hitta hit

Du kan ta flera olika regionbussar och stadsbussar till busshållplatserna Södervärn eller Tandvårdshögskolan. Du kan även ta tåg till station Triangeln (södra uppgången).
Visa på karta

Visa telefontider och fler kontaktuppgifter

Vi undersöker, behandlar och följer upp sexuellt överförbara infektioner som till exempel klamydia, herpes, gonorré. Vi hjälper dig även med testning och rådgivning gällande HIV.

Hos oss kan du få rådgivning kring bland annat säkrare sex och preventivmedel. Vi erbjuder också samtalsstöd för olika problem eller frågor som kan uppkomma i förhållande till människors sexualiteter och sexuella hälsa.

Besöken på mottagningen är tidsbokade och de flesta är gratis.

E-tjänster

Så söker du vård hos oss

Vi ingår i vårdvalet vilket innebär att du som är från Skåne själv kan välja var du vill bli undersökt och behandlad för de flesta hud- och könssjukdomar.

Här kan du läsa mer om vårdvalet.

Boka tid

Om du har symtom/besvär eller vill ha tid hos kurator eller sexolog ringer du vår bokningstelefon.

Du som inte har symton/besvär, samt du som vill ha tid för preventivmedelsrådgivning kan boka tid direkt genom vår webbtjänst "Boka direkt".

Gratis klamydia- och gonorrétest på internet

Om du inte har besvär eller symtom men vill testa dig för klamydia och gonorré går det bra att beställa hem gratis test på 1177 Vårdguiden. Tänk på att om du har behov av att också lämna svalg eller analprov behöver du boka tid till oss på mottagningen.

Är du under 23 år kan du även söka dig till ungdomsmottagningarna.

Ditt besök hos oss

Om du har fått förhinder till en bokad tid är det viktigt att du meddelar oss snarast möjligt eller senast 24 timmar innan. Besök som inte avbokats i tid debiteras och ingår inte i högkostnadsskyddet eller frikortet. 

Om du inte talar svenska kan vi boka en språktolk. Vi kan även boka dövblindtolk, teckenspråkstolk, skrivtolk eller TSS-tolk för dig som behöver det. Kontakta oss i god tid innan ditt besök.

Före besöket

I din kallelse står det om du behöver förbereda dig på något särskilt sätt.

Ta med dig:

  • legitimation
  • lista över mediciner som du tar
  • eventuellt högkostnadskort eller frikort

Under besöket

Anmäl dig i receptionen.

Eventuell betalning sker vid ankomst. Vi accepterar kontant- och kortbetalning eller betalning mot faktura.

Om ditt besök rör klamydia, gonorré, syfilis, hiv eller hepatit som lyder under smittskyddslagen eller rör preventivmedelsrådgivning är det gratis. Andra besök har avgift.

Efter besöket

Vid hemgång får du information om uppföljning.

Vi som jobbar här

Vi som arbetar här är kuratorer, sjuksköterskor, undersköterskor, läkare (venereolog, gynekolog, infektionsläkare), sexologer, kuratorer och barnmorskor.