Nyfiken på att jobba inom vården?

Vill du arbeta med människor och göra skillnad varje dag? Inom vården finns en lång rad olika yrken. Kanske passar ett av dem dig?

Det finns flera möjligheter att ta reda på mer: Göra praktik? Besöka vårdmässan där du får träffa oss och prova att ta olika prover med mera.

Här är några korta filmer (20 sekunder långa) som ger en inblick i hur det är att jobba i några av våra verksamheter:
Akuten
Neurologen
Ortopeden
Resursteamet


Ungdomsmedarbetare

Är du 18-24 år och har varit utan arbete en längre tid? Varje år får ungefär 200 arbetslösa ungdomar i åldern 18-24 år tre månaders heltids praktikanställning på SUS. Det sker i ett samarbete med Arbetsförmedlingen. Att vara ungdomsmedarbetare innebär att du får en heltidsanställning med lön hos oss i tre månader. Du får handledning, möjlighet att se och göra nytta på en stor arbetsplats, och erfarenhet och referenser att ta med dig.

Är du är intresserad av ungdomspraktik på SUS?

Alla platser för ungdomsmedarbetare tillsätts genom arbetsförmedlingen. Kontakta din handläggare på arbetsförmedlingen om följande stämmer in på dig:

  • Du ska ha varit långtidsarbetslös och är 18-24 år.
  • Du är långtidsarbetslös 18-ca 30 år med funktionsnedsättning.
  • Du är nyanländ invandrare i åldern 18-24 år.

Kom och träffa oss på vårdmässan!

Varje höst ordnar vi en vårdmässa på SUS. I år är det den 2-3 oktober. Du får träffa medarbetare i olika yrken. De visar delar av den utrustning de jobbar med och du får prova på olika vårdmoment, t.ex. att sticka, mäta blodtryck med mera. Vårdmässan riktar sig till dig som går på högstadiet eller gymnasiet men även till andra. Är du intresserad så är du välkommen!